Общо 329 са получените номинации Нобелова награда за мир тази

...
Общо 329 са получените номинации Нобелова награда за мир тази
Коментари Харесай

329 номинации за Нобелова награда за мир, сред тях и Тръмп

Общо 329 са получените номинации Нобелова премия за мир тази година, което евентуално отразява изобилието от наболели проблеми по правата на индивида по света, сподели в понеделник секретарят на комисията, която присъжда премията, представен от „ Ройтерс “.

234 от претендентите са физически лица, а останалите 95 – организации. „ Това е третият най-голям брой за всички времена “, сподели секретарят на норвежкия Нобелов комитет, Олав Ньоелстад. Рекордът от 376 претенденти е от 2016 година и към този момент остава непостижим.

Номинираните остават в загадка, само че номиниращите могат да изберат да разкрият своя избор. Сред личностите, които ще се съревновават за Нобелова премия за мир тази година, са критикът на Кремъл Алексей Навални, шведската екоактивистка Грета Тунберг, както и беларуската опозиционерка Светлана Тихановска. Номинирани за наградата са и Световната здравна организация, както и неправителствената „ Репортери без граници “.

В листата са още някогашният американски президент Доналд Тръмп и неговият шурей Джаред Къшнър, който бе и негов старши консултант.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР