Общо 317 ученици от 1 до 10 клас от почти

...
Общо 317 ученици от 1 до 10 клас от почти
Коментари Харесай

Общо 317 ученици се записаха за безплатни тренировки по плуване в Сливен

Общо 317 възпитаници от 1 до 10 клас от съвсем всички сливенски учебни заведения се записаха на безвъзмездни тренировки по плуване за начинаещи, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

Инициативата за разпространение на плуването като здравословен метод на живот е на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и Община Сливен. Безплатните тренировки се финансират от Комисията, като участниците заплащат такса за вход.

Тренировки ще има всеки работен ден от 16 до 17 часа до 29 май, в това число. Всеки път треньорите ще работят с група от над 30 възпитаници. Това значи, че всяко записано дете ще може да се образова най-малко два пъти месечно

На 19 февруари първата група от 30-ина възпитаници бе посрещната в общинския затрупан плувен басейн. Лицензирани треньори организираха едночасови занимания с първокласници от ОУ „ Д-р Иван Селимински “ и ОУ „ Елисавета Багряна “.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори порти след главен ремонт, завършил в края на 2020 година. Спортното оборудване се употребява от Клуба по плуване, спортисти – ветерани, фенове – деца и възрастни, както и за спортни надпревари и образования на спасители.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР