Общо 266 души получиха персонална консултация за техните осигурителни права

...
Общо 266 души получиха персонална консултация за техните осигурителни права
Коментари Харесай

НОИ: Над 260 лица научиха повече за своите пенсионни права в България и Германия

Общо 266 души получиха лична консултация за техните осигурителни права по време на следващия кръг от обичайните българо-германски консултационни дни , който се организира в Мюнхен, оповестиха от Националния застрахователен институт.

Експерти по пенсионни въпроси Национален осигурителен институт и представители на Германския съюз за пенсионно обезпечаване, Федерацията на немското пенсионно обезпечаване и Службата за връзка с България в Германското пенсионно обезпечаване предоставиха самостоятелни съвещания на лица с осигурителни интервали в двете страни, разясняваха спецификите на българското и немското законодателство в сферата и обясняваха изискванията за транспорт на права сред страните-членки на Европейския съюз. Консултациите се предоставяха от четири взаимни екипа на български и на немски език.

Голяма част от лицата съумяха да се срещнат с консултационните екипи на място, други зададоха въпросите си по телефона. Всички те показаха удовлетворение от предоставената опция да се срещнат с процедурата по разпределяне на пенсия за българския застрахователен стаж и авансово да получат информация за всички нужни документи за разпределяне на пенсия и по този начин доста да се улесни пенсионното произвеждане.

Българо-германските консултационни дни имат 15-годишна история, като за по-пълно обгръщане на заинтригуваните лица се организират в разнообразни градове както у нас, по този начин и във Федералната република. Интересът към проявата е дълготраен, за последно във Франкфурт през юни 2022 година информация за своите права получиха към 270 души. Следващите консултационните дни ще се провеждат в България през септември 2023 година, като хазаин ще бъде София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР