Общо 264 участници, сред които 33 жени, ще се включат

...
Общо 264 участници, сред които 33 жени, ще се включат
Коментари Харесай

264 души се борят за Лъвско сърце

Общо 264 участници, измежду които 33 дами, ще се включат в ултра крос триатлона "Лъвско сърце " на 1 септември в Приморско. Състезанието се организира за трета поредна година и провокира участниците да преминат обща отдалеченост от 140 км, както ДУМА писа. Трасето не е определено инцидентно. Маршрутът минава около четири естествени резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване приближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория стадий - колоездене, се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по именитото историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният стадий е за бегачите - в резерват Ропотамо, през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.
Уникалното по рода си съревнование в България всяка година притегля от ден на ден спортисти и фенове на спорта, подготвени да премерят сили със себе си. Трите стадия на триатлона включват 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км тичане в резерват Ропотамо. Тази година "Лъвско сърце " ще сложи на тестване издръжливостта на състезатели от пет националности. Те ще би трябвало да преминат трасето самостоятелно или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа.
"Лъвско сърце " стимулира от ден на ден хора, които не са спортували интензивно до момента. Радваме се, че имаме опция да участваме в построяването на триатлонска общественост в България ", съобщи Филип Шавов от организационния екип.
Общо 105 състезатели и 53 тима от трима (плувец, колоездач и бегач) ще се включат в категориите "Ултра " и "Щафета ". Най-младите участници са на 18, а най-възрастният е на 61 години.
Организаторите приканват всички искащи да заповядат в базовия лагер "Лъвско сърце " на плаж Перла в Приморско в съботния ден и да станат част от третото издание на единствения български ултра крос триатлон. Ще бъде обезпечено онлайн лъчение и следене онлайн.
Освен огромния интерес от страна на участници, тази година "Лъвско сърце " притегля и голям брой доброволци - над 80 искащи ще се включват в организацията на надпреварата.

http://lionheart.bg/

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР