Общо 20 акта и 6 констативни протокола са съставени през

...
Общо 20 акта и 6 констативни протокола са съставени през
Коментари Харесай

Варненските горски спипаха бракониери

Общо 20 акта и 6 констативни протокола са формирани през миналата седмица от горските стражари към Североизточно държавно дружество.

Независимо от празничните дни, чиновниците на горските и ловни стопанства към СИДП продължиха систематичните си инспекции. В резултат от дейната контролна активност са арестувани общо 6 куб. м нелегално добити дърва за огрев, две каруци, моторен трион.

През последната седмица на 2017 година са осъществени 400 инспекции, които са обхванали 54 обекта за рандеман на дървесина, 56 транспортни средства, 259 ловци и 31 други физически лица.

За противозаконната сеч на 1 куб. м дървесина чиновниците на ДГС „ Варна ” са съставили 4 акта и 2 констативни протокола. Задържана е каруца.

При обход на територията на ДЛС „ Шерба ” е открит нерегламентиран рандеман на 1 куб. м дърва за огрев. Съставени са два акта и е иззет инструмент за дърводобив.

2,5 куб. м нелегално добити дърва за огрев, каруца и моторен трион са арестувани при инспекциите в обсега на ДГС „ Търговище ”. За откритите нарушавания горските стражари са съставили 6 акта и 3 констативни протокола.

2,5 куб. м дърва за огрев са иззети и на територията на ДГС „ Генерал Тошево ”, където са формирани 4 акта по Закона за горите.

По два акта регистрират за миналата седмица горските стражари към ДЛС „ Балчик ” и ДГС „ Омуртаг ”, един констативен протокол е формиран от чиновниците на ДГС „ Смядово ”.

През последния месец на миналата година чиновниците на горските и ловни стопанства на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са направили 2865 инспекции. 528 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 753 – на транспортни средства, 1377 – на ловци, а 207 – на други физически лица. През декември са формирани общо 19 констативни протокола и 82 акта, от които един е обвързван с нарушавания при лов, а останалите са по Закона за горите, сочат още данните на СИДП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР