Общо 2 700 пловдивчани с ниски доходи ще получават по

...
Общо 2 700 пловдивчани с ниски доходи ще получават по
Коментари Харесай

Приемат документи за безплатен Топъл обяд в Пловдив и Асеновград

Общо 2 700 пловдивчани с ниски приходи ще получават по план „ Обществена столова на територията на община Пловдив “, заяви кметът Здравко Димитров. Днес, 21-ви декември, е крайният период, в който районните кметства ще одобряват документи за записване в плана. Същият ще продължи до 27.04.21 година, или общо 83 работни дни. Основният аршин за включване в програмата е минималният приход да не надвишава 363 лв. на член от семейство.  До момента документи са подали 950 души , добави заместник-кметът Георги Титюков. Той изясни, че доставянето на храната до дома ще е единствено за мъчно преносимите хора.
Досега обслужването на 250-те ползватели на плана се осъществяваше с шест автомобила, само че при десетократното повишаване на броя това е невероятно. Затова в новия план раздаването ще се прави от 12 точки - по две във всеки жилищен регион. Порционът включва 250 грама чорба, 300 грама главно ядене, наложително с месо, както и 2 филии самун.
 Над 526 000 българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд Над 526 000 българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд
Над 526 000 нуждаещи се българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд по време на пандемията от COVID-19. Това са п...
От нова година и в община Асеновград ще започва програмата за даване на „ Топъл обяд “, като броят на потребителите се усилва от 200 на 300 души . С новото планово предложение ще се даде опцията да се поддържат уязвими жители, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, са в усложнение да обезпечат сами прехраната си. Основната цел на актуалната активност е да се разпознават най-нуждаещите се лица и фамилии за подкрепяне с храни по Целева стратегия " Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 “.
Желаещите, които дават отговор на условията, могат да заявят желанието си да се възползват от услугата по всички благоприятни условия информационни канали с община Асеновград. Информация ще се получава, както от снабдители на обществени услуги и институции, по този начин и от сигнали на жители, подадени по телефона или в Портала за сигнали в уеб страницата на общината.
От " Топъл обяд " в община Асеновград могат да се възползват: лица без приходи или с ниски приходи - под линията на бедност; хора в усложнение, в резултат на влошената икономическа конюнктура в страната, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията; лица, сложени под карантина, без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа; хора, които са обект на обществено подкрепяне и е открита потребност от спомагателна поддръжка, като в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности. Стойността на плана е в размер на над 65 600 лв.. Финансирането е от Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР