Общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на

...
Общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на
Коментари Харесай

Полицията установи за ден 17 души, шофирали след употреба на алкохол

Общо 17 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, откри полицията през миналия ден. От тях 10 са карали с от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Това сочат междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, обявени от Министерство на вътрешните работи. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат седем души, а двама са отказали да бъде тествани, означават от вътрешното министерство.

Проверените транспортни средства в границите на разпоредената полицейска интервенция са 9453. Извършен е надзор на 12 044 водачи и пасажери. Съставени са 2512 фиша и 605 акта за открити административни нарушавания. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че акцията цели недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16:00 часа.

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха,  че общо 25 души, карали след приложимост на алкохол, са открити през миналото денонощие в границите на профилираната полицейска интервенция. Под въздействието на наркотични субстанции тогава са засечени да карат седем души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР