Общо 168 мигранти бяха спасени в четвъртък близо до испанските

...
Общо 168 мигранти бяха спасени в четвъртък близо до испанските
Коментари Харесай

168 мигранти бяха спасени близо до Канарските острови

Общо 168 мигранти бяха избавени в четвъртък покрай испанските Канарски острови. Toва оповестиха службите за незабавна помощ, ден откакто благотворителните организации за мигранти показаха опасения,, откакто тяхната надуваема лодка е потънала на същия маршрут.

Испански публични лица потвърдиха, че са о ткрити телата на дете и мъж , а марокански патрули избавили 24 души от потънала лодка.

Организациите, фокусирани върху миграцията, разкритикуваха Испания и Мароко за неналичието на навременна интервенция . През нощта службите за незабавна помощ помогнали на още 114 мигранти в две лодки. От тях 53 души са били откарани в Лансароте, а 61 мигранти, в това число бебе и майка му, са откарани в болница в Гран Канария.

Телевизионни фрагменти демонстрират спасителите да оказват помощ на идващите мигранти в пристанището Аргинегин в Гран Канария. В четвъртък сутринта беше открита т рета лодка с 54 души на борда, които бяха откарани в Лансароте в положително здравословно положение.

Същевременно испанският избавителен транспортен съд Aita Mari , принадлежащ на организацията Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), съобщи, че е избавил 294 души от мигрантска лодка в италиански води край остров Лампедуза. Съвместна интервенция сред Aita Mari, избавителния транспортен съд Nadir и италианската брегова защита е била осъществена за изваждане на всички на борда.

Атлантическият миграционен път, употребен от мигранти от Субсахарска Африка, е един от най-опасните в света. Според Международната организация по миграция на Организация на обединените нации през 2022 година починали са най-малко 559 души, в това число 22 деца, до момента в който се опитвали да доближат до Канарските острови.
 Лодка с мигранти се прекатурна край Канарските острови
Лодка с мигранти се прекатурна край Канарските острови

Един човек почина, а други 24 са в неизвестност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР