Общо 1500 са участниците в тазгодишното издание Айтос отново е

...
Общо 1500 са участниците в тазгодишното издание Айтос отново е
Коментари Харесай

Айтос отново е столица на фолклора! Откриха за 54-и път „Славееви нощи“

Общо 1500 са участниците в тазгодишното издание

Айтос още веднъж е столица на фолклора в Бургаския район с откриването нощес на 54-ото издание на фестивала „ Славееви нощи “. На обичайното събитие през 2023 година имаше над 1500 участници от цялата страна, а тържественото откирване на събитието постави кметът на Айтос Васил Едрев.

Гости на откриването бяха депутатите от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев, Галя Желязкова, от ДПС-Севим Али и Ешереф Ешереф, кметът на Руен Исмаил Осман, ръководителят на РАО-Тракия Иван Варадинов, общински съветници от Айтос и други. Сред публиката, само че и в журито бяха дъщррите на композитора Филип Кутев – Елена и Надежда. Именно техният татко е основател на „ Славееви нощи “ през 1968 г. 

„ Славееви нощи “ се е запазил в годините, с помощта на Вас, айтозлии. Има ги, с помощта на вашите татковци и майки, с помощта на няколко генерации айтоски жители. Вие сте пазители на традицията, историята и на културата на Айтос. За нас те са най-чакания празник, най-голямата последователност сред поколенията “, съобщи на откриването кметът Васил Едрев.

След неговата тирада фестивалът стартира с осъществяване на отбор „ Българе “:



Вижте повече в нашата изложба:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР