Общо 15 335 артикула с лого на запазени търговски марки,

...
Общо 15 335 артикула с лого на запазени търговски марки,
Коментари Харесай

15 335 ментета и овча лой заловиха на АМ Марица“

Общо 15 335 продукта с лого на непокътнати търговски марки, 1600 къса цигари без бандерол и 514 кг овча тлъстина иззеха криминалисти в хода на интервенция по линия на противопоставяне на интелектуалната благосъстоятелност и митническия режим при инспекции на автомагистрала " Марица " и паркинг край Харманли, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

На 10 март в 23:00 часа на аутобана те са спрели за инспекция румънски рейс, приближаващ от Турция. Колата, карана от 35-годишен турски жител, е върната на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " за щателна инспекция. При нея взаимно със чиновници на митницата са открити в багажното поделение 2778 продукта с лого и надпис на предпазени марки без позволение на правопритежателя. Стоките – спортни обувки, чанти и текстилни произведения са предадени с протокол по формираното досъдебно произвеждане.

В багаж на 19-годишен пасажер от Турция са открити и 1000 къса безакцизни цигари. На автомагистралата е тестван и лидер на 38 години от Пловдив, от чийто лек автомобил са иззети 532 чифта обувки от разнообразни марки нужните без документи. Проверките на служителите на реда траяли и на паркинг " Бисерска Гергана " край Харманли.

Инспектиран е турски рейс, като в багажа на пасажер са открити 600 къса цигари без бандерол, а в багажа на мъж от Турция 10 926 продукта – парфюми и текстилни артикули без съответното позволение от притежателите на изключителните права. В хода на акцията е минал на щателна инспекция румънски рейс. Открити са 1099 продукта – парфюми и текстил с надписи на предпазени търговски марки, за които пътник признал, че са негови.  В хода акцията са иззети и 514 кг овча тлъстина от турски пасажер.

Фалшифицираните артикули на международни марки са присъщи за района на Хасково. Те биват внасяни от Турция или създавани в дребни локални компании. Когато не са за износ в други страни, те най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива продукти има съвсем всяка седмица, сочат осведомителните бюлетини на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР