Общо 140 са служителите, за който Борислав Колев и Пламен

...
Общо 140 са служителите, за който Борислав Колев и Пламен
Коментари Харесай

Спортни фенове ръководят 140 души в складовата база на Lidl - Общество

Общо 140 са чиновниците, за който Борислав Колев и Пламен Петров дават отговор в складовата база на Lidl в Равно поле. Ако го изчислим в тимове, това са към 13 футболни и 23 баскетболни отбора. И двамата са част от управителния екип и добре знаят какво е да си капитан на толкоз доста хора.

Спортната прилика не е инцидентна. Борислав приключва Националната спортна академия, компетентност „ Треньор по баскетбол “. Пламен пък е почитател на всевъзможни типове спорт. Дисциплината обаче, в която и двамата ще сложат капитанската лента, се оказва търговията.

И при Борислав, и при Пламен началото се случва преди 8 години. Борислав стартира като зам.-мениджър филиал. Работата не му е непозната – към този момент има опит като шеф в разнообразни търговски вериги. Lidl обаче е мястото, на което ще се задържи за дълго. Именно тук открива непоклатимост, работа, която му харесва, и сътрудници, с които се схваща. Намира и вероятност. След 4 години работа в магазин, взема решение да се опитва в складовата база на веригата в с. Равно поле, София. Именно тук се приготвят поръчките за магазините, а той и екипът му са хората, виновни стоката да дойде в точния момент и в чудесно качество. Това изяснява и за какво това е най-големият отдел в склада – 140 души всеки ден приготвят стоката преди да тръгне към другите краища на страната.

Да си част от управителния екип на толкоз доста хора не е елементарно, само че точно в това се крие тръпката, и удоволствието, които и двамата откриват в работата си. „ Всяко предизвикателство стимулира и мен, и екипа ми да даваме най-хубавото от себе си. И когато всичко свърши добре, удовлетворението е най-голямо “, споделя Борислав. Спортният хъс му е завещание от баскетбола. Именно спортът го учи на борбеност, непримиримост, дисциплинираност, добра централизация и екипна работа. Все качества, които ужасно му оказват помощ в ролята на колективен началник. Знае по какъв начин се построява добър тим, по тази причина постоянно е отсреща за своя. „ Добрият началник би трябвало да е на първо място добър анализатор. Да е убеден в дейностите си и спокоен във всяка обстановка. Да умее да слуша и когато противоположната връзка е вярна, да я ползва на процедура “, споделя Борислав. Затова всеки ден поддържа екипа си и го стимулира да бъде най-хубавият в това, което прави.

В ролята на капитан е освен на работа, само че и вкъщи, където се прибавят и детайли на треньор. Баща е на две девойки, които желае да научи да бъдат положителни и почтени хора, а по-голямата от тях се надява да трансформира и в обещаваща волейболна вяра.

И в случай че баскетболът е полето на Борислав, за Пламен спортният избор клони към футбола. Интересът му към играта, и изключително към немската футболна школа, повлияват даже върху избора му на работа. „ Аз съм огромен последовател на Германия и на техния футбол. Затова доста желаех да работа в немска компания “, споделя Пламен. Точно тогава негова другарка го убеждава да кандидатства в Lidl, а той се впуска с голям възторг. „ Вярвах, че стартирам нещо огромно “, спомня си Пламен. И се оказва прав.

Започва като складов чиновник, а две години по-късно става и „ Групов началник “. Днес той е един от хората, които дават отговор за работните графици на всичките 140 души, а това несъмнено не е лесна задача. „ За да се случват нещата, би трябвало да се вършат взаимни отстъпки. Както аз изисквам от тях работливост и качество, по този начин и те чакат от мен да откликна на техните стремежи “, споделя Пламен. С времето освен се потвърждава, само че и позицията му се развива.

С това нарастват и отговорностите му – дава отговор за инвентаризацията, създава схеми къде да бъдат сложени новите продукти, каква да бъде подредбата на склада, а в случай че нов чиновник би трябвало да бъде подготвен – Пламен е индивидът, който ще го вкара в работата. С годините се научава, че откровеността е най-хубавият метод. „ Много разгадавам на неприкритост. Събирам екипа и намерено им споделям какви са упованията, какви са задачите, които би трябвало да реализираме. Така те имат предвидимост, а това по някакъв метод им дава и сигурност “, споделя той. В ролята си на началник има и още една задача – да намира решение за всичко. „ Повдигне ли се някакъв въпрос, постоянно би трябвало да се стигне до решение. И ние, груповите ръководители, сме хората, които би трябвало да го намерят “, уверен е Пламен.

Вярва, че по този начин се основават положителните екипи – с доверие, неприкритост и взаимно схващане. Радва се, че в Lidl освен открива подобен екип, само че сбъдва и друга своя фантазия – да пътува. Затова няма самообладание да пристигна началото на годината. Тогава се възнамеряват отпуските, а той разтваря картата на света. Така още от януари знае за къде би трябвало да купи билет през лятото или есента.

Обиколил е съвсем цяла Европа. Някои страни по два пъти, а Германия – даже повече. През 2018 година съумява да съчетае любовта си към пътешествията със спорта. Пътува до Италия, с цел да гледа финалите на Световното състезание по волейбол за мъже и с цел да види онлайн най-хубавите тимове в света.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за опциите за работа на

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР