Общо 12.517 кг златни накити за над 1 млн. лв.

...
Общо 12.517 кг златни накити за над 1 млн. лв.
Коментари Харесай

Митничари заловиха контрабандно злато за 1 млн. лв. 

Общо 12.517 кг златни украшения за над 1 млн. лева задържаха митничарите на „ Капитан Андреево “ при два обособени случая, оповестиха от Агенция „ Митници “.

В петък, към 18.30 ч. на пункта дошъл турски жител с BMW, пътуващ за Румъния. 52-годишният водач декларирал, че не придвижва артикули за обявление, само че колата е селектирана за щателна митническа инспекция с рентгенова инсталация. Във фабрична празнина, към люка на тавана, били укрити 23 полиетиленови плика, обгърнати в тиксо с 1645 пръстена, гривни, медальони, обици, огърлици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 6161.20 грама са от 14-каратово злато на стойност 492 896 лв..

Голямо количество контрабандни златни украшения са открити и през вчерашния ден, когота в дребните часове на нощта, на пункта дошъл рейс с турска регистрация за Северна Македония. И рейсът бил обособен за инспекция. Рентгенът посочил необикновени плътности в задната част към мотора. Така бил открит тайник, препълнен с 1668 разнообразни златни произведения. Според експертизата, те са 14, 21 и 22- каратово злато с общо тегло 6356.60 грама на обща стойност 519 089 лв..



По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково на двамата обвинени е наложена възбрана да напущат страната и са им отнети документите за пътешестване в чужбина. Спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Контрабандните златни украшения и транспортните средства са арестувани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР