Общо 114 руски политици и високопоставени държавни служители, както и

...
Общо 114 руски политици и високопоставени държавни служители, както и
Коментари Харесай

САЩ публикуваха списъка Путин с 210 имена на политици и олигарси


Общо 114 съветски политици и високопоставени държавни чиновници, както и 96 олигарси влязоха в листата с лица, за които се счита, че властта или благосъстоянието им са свързани с президента Владимир Путин. Списъкът, прочут като “Кремълски доклад” е направен от Министерството на финансите на Съединени американски щати и е възложен на Конгреса. Той е формиран въз основа на закон, признат от Конгреса на Съединени американски щати предходната година. Текстът даваше опция за наказване на Русия за хипотетичната ѝ интервенция в президентските избори през ноември 2016 година, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Правителството на американския президент Доналд Тръмп имаше краен период да го разгласява до през вчерашния ден. Вечерта обаче администрацията на президента заяви, че към този момент не счита да постанова наказания на никого. И в документа се споделя, че включването на съответните имена " по никакъв метод не трябва да се пояснява като налагане на наказания на тези лица или организации. " " Само по себе си " то не основава спънки и във взаимоотношението с тях от американски или задгранични жители, нито демонстрира, че държавното управление знае за техни " злонамерени действия ".

Ако обаче наказания бъдат задействани по-късно въз основата на листата, засегнатите няма да могат да пътуват зад граница или да имат достъп до банковите си сметки в чужбина. Не е изключено да бъдат замразени активи зад граница и да стане нежелателно за задгранични политици, банки и публични лица да контактуват с тях.

В петък Съединени американски щати оповестиха разширение на обособения лист със наказания поради събитията в Украйна. В него беше и компания снабдител на главното съоръжение на замразения план АЕЦ " Белене ".

В листата личат имената на премиера Дмитрий Медведев, министъра на енергетиката Александър Новак, шефа на " Роснефт " Игор Сечин, ръководителя на " Газпром “ Алексей Милер, както и управлението на президентската администрация.

Алишер Усманов, Роман Абрамович, Евгений Касперски, Вагит Алекперов, Олег Дерипаска, Михаил Прохоров, Аркадий и Борис Ротенберг, Алексей Мордашов и Владимир Потанин са измежду най-познатите имена на олигарси в листата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР