Общо 11,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев и

...
Общо 11,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев и
Коментари Харесай

Горските стражари към СИДП задържаха 11,6 куб. м дърва за огрев и 4 каруци

Общо 11,6 куб. м нелегално добити дърва за огрев и 4 каруци са арестувани при инспекциите, осъществени през миналата седмица от горските стражари към Североизточно държавно дружество. За откритите нарушавания са формирани шест констативни протокола и 13 акта, от които един е по Закона за лова и запазване на дивеча, а останалите са по Закона за горите.

В интервала от 30 октомври до 6 ноември на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са осъществени 833 инспекции, 129 от които са на обекти за рандеман на дървесина, 197 – на транспортни средства, 440 – на ловци, а 76 – на други физически лица.

Шест акта са формирани от чиновниците на ДГС „ Нови Пазар ” за противозаконната сеч на 3,10 куб. м дърва за огрев. Задържани са две каруци.

Две каруци са иззети и от нарушителите, хванати да правят нерегламентиран рандеман на дървесина на територията на ДЛС „ Балчик ”. Задържани са 0,5 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта.

За противозаконната сеч на 8 куб. м дървесина горските стражари към ДЛС „ Тервел ” са съставили акт и констативен протокол. Акт е формиран и за неспазване на закона за лова в обсега на стопанството.

След инспекциите през миналата седмица от ДГС „ Омуртаг ” регистрират два акта, а от ДГС „ Провадия ” – един. От ДГС „ Суворово ” са съставили четири констативни протокола по Закона за горите, а от ДГС „ Шумен ” – един, демонстрират още данните на СИДП.

Системните инспекции на мобилните контролни екипи на предприятието не престават, като защитата на местата с висока централизация на нарушавания остава засилена.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР