Общият устройствен план на Пловдив (ОУП) ще бъде променен, като

...
Общият устройствен план на Пловдив (ОУП) ще бъде променен, като
Коментари Харесай

Сменят статута на всички земеделски земи около Пловдив

Общият организационен проект на Пловдив (ОУП) ще бъде изменен, като задачата е промяна статута на всички аграрни земи в покрайнините на втория по величина град в България. Идеята е по този метод да се обезпечат повече имоти за жилищно строителство на юг и на север от Пловдив, а точно: Терзиите, Остромила, Беломорски и Гаганица.

Дискусията към това накъде е допустимо разширението на Пловдив се разисква интензивно последните години. Необходимо е преразглеждане капацитетът на компактното градско ядро, както и търсенето на запаси. Последните се намират в периферията на града. В частност това са индустриалните зони към Пловдив. „ Индустриалните паркове към Пловдив крият неподозирани благоприятни условия. Те са свързани с чисти производства, плановете им са минали през ОВОЗ и това подсигурява че няма да се наруши комфорта на обитаване на живеещите. Защо не изградим в тях жилища за работещите”, предлага арх. Петко Костадинов. Според него в международната процедура има не един и два сходни образеца. „ Функциите се смесват и това е в реда на нещата. Хората стартират да живеят там, където работят. Така те са по-близо до работата си и в графика им отпада досадното пътешестване всяка заран и вечер. Така че дано стартираме да строим жилища за служащите - бизнесмените могат да помислят по тази идея”, споделя той, представен от Marica.bg.

Решение е също по този начин е сливане на няколко функционалности в една територия. Примерно бизнесът да влезе в колаборация с жилищни структури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР