Общият устройствен план на Айтос, приет през 2018 г., не

...
Общият устройствен план на Айтос, приет през 2018 г., не
Коментари Харесай

Обходен път на Айтос не е предвиждан в ОУП, приет през 2018 г.

Общият организационен проект на Айтос, признат през 2018 година, не планува обходен път на Айтос. Обходен път на града в никакъв случай не е плануван. Няма го заложен в Общия организационен проект, а това е основополагащ документ. Няма никакви планове, чертежи и проекти.

Това стана ясно след следващата инспекция осъществена на място от разнообразни институции на мястото, където преди месец а и тежко рани юноша. Последваха серия от и близките села с претенции за обходен път отвън града.

В срещата са взели участие зам.-министър Иван Шишков, заместник-областния шеф на Бургас Асен Бончев и шефа на Областно пътно ръководство - Бургас инж. Митко Порязов.

Държавата ще спомага на локалната администрация за създаване на обходен път на Айтос, защото в самата община няма нужните експерти . За правене на сегашния Общ устройствен план Министерство на регионалното развитие е било отдели над 140 хиляди лева, само че в него липсва околовръстно шосе, което да изведе тежкия трафик от града.

Транзитният трафик на камиони над 12 тона ще продължи да минава през Ришкия проход и през зимата.

Ще се търси поддръжка и от останалите министерства, които да съгласуват в оптимални къси периоди документите, които са нужни. Паралелно с това, в случай че общината покаже вероятните терени за създаване на обходния пъ т, може да стартира и планиране, с което доста ще се съкрати времето за създаване на околовръстно шосе. За всичко това обаче би трябвало решение от общината. Докато няма самодейност, страната и АПИ са с вързани ръце. Те ще станат притежатели на пътя едвам когато той бъде построен, а терените отчуждени.
 Засилен надзор и понижен трафик през Айтос разискаха на работна среща
Засилен надзор и понижен трафик през Айтос разискаха на работна среща

Предстои установяване на трасе за създаване на северния обход

Транзитният тежкотоварен трафик над 12 тона ще продължи да минава през Ришкия проход. Той работи целогодишно и не се затваря. Заповедта, с която спряхме придвижването през Айтоския проход е в действие и няма да се анулира за зимния сезон.

На срещата е станало ясно, че към момента няма никаква самодейност от локалната администрация за осъществяване на меркит е, набелязани на среща с институциите на 21 септември и от специфична комисия на 23 септември, за обезопасяване на трафика.

Към днешна дата са изпълнени единствено 6 ограничения от страна на Областно пътно ръководство - Бургас, Министерство на вътрешните работи и ДАИ. Сред тях са прекъсване на директния трафик на камиони над 12 тона , сложени са нови пътни знаци за ограничаване на скоростта, положена е нова хоризонтална маркировка, засилено е полицейското наличие, сложена е стационарна камера за скорост, а чиновници на ДАИ правят инспекции с мобилни кантари. Предстои монтиране на автоматизирана система за изтегляне на колите. Определени са и две спешни отбивки за товарни коли при щета, които следва да се разчистят.
 След митингите в Айтос - вземат решение за изкуствени неравности и нова маркировка
След митингите в Айтос - вземат решение за изкуствени неравности и нова маркировка

Ще се слагат и мобилни кантари за надзор на тежестта на товарните коли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР