Общият износ на български стоки в европейската мрежа на Lidl

...
Общият износ на български стоки в европейската мрежа на Lidl
Коментари Харесай

От кори за баница до каймак: какво изнасят българските производители и кои държави са най-големите ценители на родните ни храни?


Общият експорт на български артикули в европейската мрежа на Lidl възлиза на 42,5 млн. лева към края на първото полугодие на годината. Чрез партньорството си с веригата над 30 български компании са съумели да осъществят своя продукция в 28 европейски страни.

" Постигнатият оборот на износа, който осъществяваме дружно с нашите български сътрудници, е с над 44% по отношение на същия интервал на предходната година. Точно толкоз беше растежът в износа и за първите 6 месеца на 2021 година по отношение на първото полугодие на 2020. ", описа Драгомир Илиев, шеф сектор " Стоково доставяне и маркетинг ", Лидл България.
 Lidl с резистентен прогрес за понижаване на пластмасата
Lidl с резистентен прогрес за понижаване на пластмасата

Schwarz Group и всички нейни подразделения все по-близо до осъществяване на груповите цели според тактиката REset Plastic

Кои са главните вносители на български храни?

С максимален интерес към артикули от български производители за първата половина на 2022 година е Румъния с 35% от общия оборот на експорта. На второ място застава Унгария (19%), следвана от Гърция (18%). Четвърто и пето си разделят пазарите на Германия и Сърбия с по 7% принос в общия експорт с Лидл България. За пръв път тази година български артикули се продават и в магазините на Lidl във Франция. Като част от тематичните седмици французите са пробвали кори за баница и кадаиф.
 Ето какви заплати получават чиновниците на Lidl в Германия
Ето какви заплати получават чиновниците на Lidl в Германия

От юни 2022 година минималната работна заплата в дискаунтъра се подвига

Кои са най-изнасяните артикули в европейската мрежа на Lidl?

За първото полугодие на годината веригата е изнасяла разнообразни типове самун, тесто и замразени печива - банички с разнообразни усети и пълнежи като сирене, спанак, тиква и локум - общо за близо 4,4 млн. лв.. Почти толкоз - 4,7 млн. лева, е и износът на премиално говеждо месо (стекове и бургери) от Тандем Попово в Унгария, Румъния, Гърция и Словакия. Близо 2 млн. лева е износът на млечни артикули на производителите " MJ Diaries, Schreiber Foods " и " Млечни артикули ", измежду които обичайни български като кисело мляко, биволско сирене и биволски кашкавал, само че и по-специфични усети като лабне, каймак, сирене " тел ", сирене за грил и други.
 Lidl България поема председателството на Сдружението за съвременна търговия
Lidl България поема председателството на Сдружението за съвременна търговия

СМТ сплотява 13 от най-големите компании в търговията на дребно у нас

Сред към този момент наложилите се на външните пазари през последните 4 години са по-нишовите артикули на новаторския български производител Nuhealth - оризови чипсове и оризови вафли, които към този момент се продават в 21 страни, както и суровите барчета и бисквити на Smart Organic, които доближават до 13 страни. Износът на двете компании, осъществен в европейската мрежа на Lidl за интервала януари-юни 2022 година, е надлежно 4,6 млн. лева и 3,8 млн. лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР