Общият брой регистрации на туристи в областта е над 123

...
Общият брой регистрации на туристи в областта е над 123
Коментари Харесай

Единната туристическа система: Няма спад на чуждестранните туристи през юни, притесненията са за юли и август

Общият брой регистрации на туристи в региона е над 123 хиляди, което е растеж от 9 на 100 по отношение на същия интервал на предишния летен сезон, показват от Министерството на туризма.

В област Бургас най-вече са българските туристи – над 35 хиляди, следвани от полските – над 17 хиляди, румънските – над 15 хиляди, английските – над 15 хиляди, немските – над 9 хиляди, молдовските – над 5 хиляди, и чешките – над 5 хиляди.

Спад се регистрира на вътрешния пазар поради неприятното време.

Броят на туристите, посетили област Бургас от Англия, е подобен със същия интервал на предишния летен сезон.

 

Ръст от 17 на 100 се регистрира и по Северното Черноморие в областите Варна и Добрич. Там общият брой регистрации на туристи е над 96 хиляди.

 

По Северното Черноморие най-вече са румънските туристи – над 35 хиляди., българските – над 22 хиляди, немските – над 12 хиляди, полските – над 8 хиляди, молдовските – над 2 хиляди

 

Ръст има от Румъния с 35 на 100, от Германия – с 20 на 100, от Полша – с 56 %. И на Север се регистрира спад от вътрешния пазар.

 

Въпреки положителните резултати от първата половина на юни, изследване, осъществено от специалистите на Министерството на туризма измежду огромните туроператори за входящ туризъм, демонстрира, че има съществени терзания за резервациите в последния миг,

което би се отразило на резултатите през месеците юли и август.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР