Общият брой посещения на чуждестранни туристи в България до септември

...
Общият брой посещения на чуждестранни туристи в България до септември
Коментари Харесай

Международният туризъм ни е донесъл 5,2 млрд. лв. приходи за 8 месеца

Общият брой визити на задгранични туристи в България до септември е 7 492 630, което е растеж с близо 8% по отношение на същия интервал на предходната година. По данни на Българската национална банка 5,2 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм за първите 8 месеца на годината.

Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова след среща генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации Талеб Рифай по време на най-голямото интернационално ревю за експерти в туристическата промишленост World Travel Market в Лондон.

В дейните летни месеци от юни до септември над 5,3 млн. са задграничните туристи, посетили нашата страна. Увеличението е 5,7%.

С генералния секретар на СОТ Ангелкова беседва и за развиването на вътрешния туризъм в България.

„ За нас е от извънредно значение да насърчим и разпространяваме този вид туризъм. Активната ни активност бележи позитивни резултати както във вътрешния туризъм, по този начин и от страна на гостите от други страни ", съобщи министър Ангелкова и поддържа изказванията си с към този момент оповестените публични данни на статистиката.

Според Ангелкова Министерството на туризма към този момент интензивно се приготвя за идващия летен сезон и занапред 5-звездни хотели за Лято 2018 са резервирани.

„ Водим договаряния със международните туроператори, измежду които са ТУИ, " Томас Кук ", " Дер Туристик ", с цел да сложим добра основа за идващия летен сезон ", добави министърът на туризма.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР