Общият брой получени искания за съдействие от МВР във връзка

...
Общият брой получени искания за съдействие от МВР във връзка
Коментари Харесай

Най-много проверки за насилие над животни са направени в Хасково и Ямбол


Общият брой получени претенции за подпомагане от Министерство на вътрешните работи по отношение на реализиране на надзор за съблюдаване на условията за хуманно отношение към животните, в интервала 1 януари 2015 година досега, е 58 броя за страната. Проведените взаимни мероприятия и инспекции сред органите на Националната ветеринарномедицинска работа и Министерство на вътрешните работи са 104 броя.

Това декларира вътрешният министър Валентин Радев в отговор на въпрос на депутата Анелия Клисарова по отношение на дейностите на Министерство на вътрешните работи във връзка с контрола и предотвратяването жестокостта към животни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Най-много регистрирани взаимни мероприятия и инспекции има на територията на ОДМВР-Хасково – 38 на брой, осъществени от чиновниците на ОДМВР-Хасково и чиновници на „ Ветеринарномедицински център ”-Хасково. Получените претенции за подпомагане в ОДМВР Ямбол са 14. Проведените взаимни мероприятия и инспекции по сигнали за попречване на принуждение към животните са 19 броя.

В останалите регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, сигналите за взаимни мероприятия и осъществени инспекции са единични случаи, а за някои регионални дирекции в страната, няма получени сигнали, се споделя още в писмения отговор на министъра.

Резултатите от осъществените инспекции са:

Принудително лишаване на дребни преживни животни в интерес на страната. Принудително ликвидиране по човечен метод и неутрализиране на животни. Предприемане на санитарни ограничения за попречване разпространяването на болести по животните. Извършване на инспекция на нерегистрирани животновъдни обекти, както и по подадени сигнали в електронните медии и средствата за всеобща информация. Съставяне на констативни протоколи и предоставяне на наложителни писмени наставления. В допълнение са осъществени инспекции в 32 общински приюта за животни на територията на страната, взаимно с органите на съответните регионални дирекции за сигурност на храните.

БГНЕС напомня, че притежател изостави стадо коне в Осоговската планина, вследствие на което 70 от тях починаха. Прокуратурата стартира инспекция, както и органите на полицията и БАБХ. Предмет на инспекция е и информацията, че стадото коне е било отглеждано със средства, отпуснати по стратегии на Европейски Съюз. Министерството на земеделието, храните и горите разпореди инспекция и на притежателя на конете Петър Пищалов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР