Общият брой на свалените европейски през интернет портала на Националната

...
Общият брой на свалените европейски през интернет портала на Националната
Коментари Харесай

Хакерска атака: Близо 30 млн. заявки за сертификати в секунда

Общият брой на свалените европейски през интернет портала на Националната здравно-информационна система през днешния ден надвиши 56 000, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на пресцентъра на " Информационно обслужване ". Най-активни са били изтеглянията в часовете сред 9.00 и 13.00 ч., когато системата за генериране на документи е отчела приблизително 7500 свалени документи на час.

До този миг са изтеглени общо над 1 255 млн. европейски документа. Общият брой на поставените ваксини през днешния ден е съвсем 20 000. Това е следващият ден, в който потребителите смъкват интензивно генерираните им документи, макар продължаващите с нова мощ и интензитет злонамерени дейности от вида " отвод от услуга " (DDoS) против инфраструктурата на НЗИС.
 Имало е мощна хакерска офанзива против системата за документи Имало е мощна хакерска офанзива против системата за документи
Имало е хакерска офанзива против системата за документи. Това съобщи в особено изявление за Нова телевизия здравният министър Стойчо Кацар...

В следобедните часове екипите на " Информационно обслужване " са засекли нов огромен опит за блокиране на работата на системата. В ранния следобяд са били засечени близо 30 млн. поръчки в секунда към интернет портала - https://www.his.bg/, което е невиждана офанзива за България. Няма опити за пробив и интервенция в системата и приключване на данни на консуматори.

" Продължаващите втори ден злонамерени дейности имат за цел да нарушат имунизационния развой и са директна опасност против страната и неуморната работа на медицинския личен състав, който поставя денонощни грижи за отбрана на българските жители от COVID-19 ", декларира изпълнителният шеф на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов. По думите му, компанията е осигурила допустимо най-ефективната и съвременна отбрана на инфраструктурата от сходни дейности и сполучливо съумява да отблъсне злонамерените офанзиви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР