Общият брой на емигрантите от Европейския съюз във Великобритания е

...
Общият брой на емигрантите от Европейския съюз във Великобритания е
Коментари Харесай

Рязък спад на емиграцията от ЕС и особено от Източна Европа във Великобритания

Общият брой на емигрантите от Европейския съюз във Англия е понижен до най-ниското си ниво след 2009 година за 12-те месеца до септември 2018 година, сочат публични данни, представени от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че тази наклонност на внезапно понижаване се ускорява с приближаването на Брекзит.

Броят на емигрантите от страни от Европейски Съюз в Обединеното кралство е понижен до 57 000 за едногодишния интервал до септември. За сметка на това броят на емигрантите от страни отвън съюза е повишен доста, достигайки 261 000 - най-голямото нарастване след 2004 година, сочат данните на английската Национална статистическа работа. В резултат чистата имиграция в Обединеното кралство през посочения интервал е 283 000 индивида.

Данните регистрират сензитивен спад на емиграцията от новите източноевропейски страни страни членки на Европейски Съюз, откакто през последните 10 години над 1 млн. индивида от района се заселиха в Обединеното кралство.

По този мотив Ройтерс обръща внимание на опасенията на английския бизнес от намаляването на емиграцията от Европейски Съюз. Агенцията цитира Джонатан Бойз, икономист от Института за кадрово развиване, който със страдание установи засилващо се отвращение на квалифицирани жители на страни от съюза да идват да живеят и работят в Обединеното кралство поради несигурността, провокирана от Брекзит.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР