Общия брой на пътните инциденти в Кресненското дефиле през 2021г.

...
Общия брой на пътните инциденти в Кресненското дефиле през 2021г.
Коментари Харесай

След поставянето на колчетата: Нито една жертва или тежка катастрофа в Кресненското дефиле

Общия брой на пътните произшествия в Кресненското дефиле през 2021г. е 54, от които 23 са тежки, по данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград, предоставени на Българска телеграфна агенция. Загиналите при произшествия в този сектор от път I-1 през миналата година са петима, а ранените са 40. 

Статистиката демонстрира, че от началото на тази година до 10 юли случаите са 15, жертвите са две, а шестима са ранени. За същия интервал на предходната година пътнотранспортните катастрофи са 22, тежките произшествия са 10, двама са починали, а 17 – ранени. 

По данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) през Кресненското дефиле минават повече от 11 хиляди автомобила на денонощие. Участъкът е един от най-натоварените в страната, показват от АПИ и допълват, че правата е записана от Министерство на вътрешните работи като сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. 

Само за първия летен месец – юни, в Кресненското дефиле при злополука починаха двама, а петима бяха ранени. От 10 юли досега в сектора не се е случил нито един тежък пътен случай след слагането на колчетата, по данни на ОДМВР – Благоевград. 

Периодът без тежки произшествия съответствува с въвеждане на ограничаване за скоростта по път I-1 през Кресненското дефиле до 50 км/ч и слагането на ограничаващи колчета. Колчетата са ситуирани през 15 метра през целия 16-километров сектор от пътя. 

През миналата седмица, при вандалска демонстрация, бяха изрязани 11 разграничителни колчета на разнообразни места в Кресненското дефиле, които ще бъдат възобновени още веднъж, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

От 2016 година доникъде на 2021 година по трасето са станали 246 пътни случая, оповестяват още от АПИ. По данни на ОДМВР – Благоевград, за интервала от слагане на разграничителните колчета през юли досега няма нито една тежка злополука. 

Работата по обезопасяване на правата през Кресненското дефиле не е завършила, показват още от АПИ. Проект, по който работи организацията, планува да бъдат сложени и камери на „ Пътна полиция “, които да наблюдават за прецизното съблюдаване на разпоредбите за придвижване в този сектор. Оттам допълват, че при съблюдаване на ограниченията за сигурност, прекосяването през правата лишава 20 минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР