Общите избори в Пакистан през 2024 г. бяха наречени най-фалшифицираните“

...
Общите избори в Пакистан през 2024 г. бяха наречени най-фалшифицираните“
Коментари Харесай

„Генералските“ избори, които се обърнаха срещу пакистанската армия

Общите избори в Пакистан през 2024 година бяха наречени „ най-фалшифицираните “ в историята на страната, като на известния Имран Хан беше неразрешено да се кандидатира, а военните се смятаха за подкрепящи някогашния министър председател Наваз Шариф. Това беше преди резултатите да покажат, че подкрепяните от Хан самостоятелни претенденти водят конкуренцията. В петък Шариф разгласи победа, подготвяйки сцената за плевел интервал, когато ядосан електорат реагира на хипотетичната интервенция на военните в политиката – още веднъж.

Гласоподавателите на общите избори в Пакистан през 2024 г. маневрираха снопове с бюлетини, предлагащи обилие от знаци, в това число маси, столове, ябълки, самолети, калкулатори и кухненски уреди. Но в бюлетината нямаше бухалка за крикет.

С някогашната звезда на крикет и министър председател Имран Хан зад решетките, на неговата партия Пакистан Техриек-е-Инсаф (PTI) беше неразрешено да употребява символичната си икона в страна, където знаците са значими принадлежности за електората заради вис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР