Общинското ръководство на Златарица и ученици от училищните парламенти от

...
Общинското ръководство на Златарица и ученици от училищните парламенти от
Коментари Харесай

Общинари и ученици организират благотворителна акция в помощ на самотна майка с две деца

Общинското управление на Златарица и възпитаници от учебните парламенти от локалното СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ Златарица, както и техни връстници от СУ „ Владимир Комаров “ от Професионалната гимназия по фешън дизайн във Велико Търново, провеждат взаимно благотворителен концерт. Той ще се състои на 12 февруари в национално читалище „ Развитие “ в балканското градче. Благотворителните билети са на стойност 2 лева, а за всички съмишленници, които желаят да допринесат за събиране на повече средства ще има кутия за дарения.

Благотворителният концерт е проведен за набиране на средства за подкрепяне на Анета Янева- самотна майка на 15 годишния Пресиян и 5 годишния Божидар.

Младата жена живее в покрайнините на Велико Търново. Майката и двете и деца населяват една стая в остаряла сграда във вилната зона „ Дервеня “.

„Още предходната седмица фамилията привършило дървата, които купило за зимата, само че сега не могат да си разрешат сходен разход. Анета не работи, защото се грижи за по-големия си наследник, който страда от мускулна дистрофия и от седем години е прикрепен към инвалидната количка. Трудният живот и несгодите не пречат на Анета да е постоянно усмихната и положителна. Такъв е и Пресиян, който макар тежкото заболяване е възпитаник в Професионалната гимназия по фешън дизайн в остарялата столица и върви с голямо предпочитание на училище“, изясняват уредниците на хуманната самодейност.

Изстрадалата майка обаче е принудена по 2 километра всеки ден да тика инвалидната количка със сина си до автобусна спирка, с цел да може да го заведе на учебно заведение, а братчето му на детска градина. След като се срещнали със случая на Анета, от Община Велико Търново съобщили, че ще бъде картотекирана още веднъж и ще бъдат настанени предпочитано в общинско жилище. Преди седмица бяха утвърдени от общинската комисия, която прегледа подадените молби, и се чака доникъде на февруари тримата да бъдат настанени в новия им дом.

От Центъра за междуетнически разговор и приемливост „Амалипе“ във Велико Търново оповестиха, че поддържат самодейността на будните младежи, които желаят да оказват помощ на съученикът си и ще спомага на самотната майка при преместването в новото жилище и с ремонта, който би трябвало да се направи.

Събраните средства от благотворителният концерт ще бъдат дарени на фамилията за покриване на потребности от първа нужда и за закупуване на материали за новият дом.
 004-1  003  001
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР