Общинското дружество Градски транспорт е на път да остави рекорд

...
Общинското дружество Градски транспорт е на път да остави рекорд
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: „Градски транспорт“ е в будна кома, отива на прокурор


„ Общинското сдружение " Градски превоз " е на път да остави връх по най-дълго издържалото в будна кома комерсиално сдружение. И това не е с помощта на управнически умения, а на безкрайните субсидии от общинския бюджет, т.е. от джоба на всеки един варненец “, недоволства вторият в листата на Българска социалистическа партия и градски водач на левицата във Варна Борислав Гуцанов. Той напомня, че на този декор бе изработен абсурден опит да бъде нарасналата цената на билета. „ Как ръководството на ГЕРБ в община Варна съумя да трансформира едно сдружение с положителни финансови индикатори в парцалена кукла на изкуствено дишане можем единствено да гадаем. При това на фона на близо 150 млн. лв., които се изляха безплатно в сдружението по плана за „ Интегриран градски превоз “. В момента, както всички усещат на гърба си, той нито е интегриран, нито е европейски “, пита Гуцанов.

„ Критото финансово напрежение поради насъбрани над 14 млн. лв. загуби може да избухне всеки миг и да остави Варна без публичен превоз “, предизвестява претендентът за народен представител. „ Какво е действителното положение на сдружението направих опит да науча от Агенцията за държавна финансова с подадено заявление за достъп до отчета от инспекцията на „ Градски превоз “ ЕАД, осъществена при започване на годината “, напомня Гуцанов. Той обясни, че е получил отговор от инспекцията, че отчетът е изпратен на органите на прокуратурата.

„ Най-циничното, като във всяка скица на ръководството на ГЕРБ е, че гробокопачът на общинската компания значително е така наречен автоматизирана система за продажба на билети, приходите от която не отиват в самата компания, а в общинското дружество ТАСРУД, което стопанисва автоматите и е на директно послушание на кмета Иван Портних Така администрацията е във финансова война с комерсиално сдружение, на което е едноличен притежател “, изяснява градският водач на столетницата.

Според него, решението не е доста мъчно –прилагане на новата транспортна скица, за която администрацията на кмета Иван Портних похарчи през 2015 – 2016 година близо 1 млн. евро.

„ И по този начин, съвсем 10 години след подписването на контракта за Интегриран градски превоз още от кмета Кирил Йорданов, публичният транспорт във Варна е на крачка от банкрута. Няма бърз кулоар „ Владислав Варненчик “ – „ Бриз “. Няма работеща електронна билетна система. Има единствено предложение за повишение на цената на билета. Засега оттеглено, само че евентуално ще бъде задействано още след края на парламентарните избори, обобщава Борислав Гуцанов.

„ Каква е крайната цел? Може би следващото пиратско завладяване на един евентуално печеливш бизнес от близкия кръг до един изтъкнат евродепутат с ползи в Авренската община, в който влиза и ръководителя на Общинския съвет – принципал на „ Градски превоз “ ЕАД “, допуска вторият в листата на Българска социалистическа партия. Иприпомня, че Българска социалистическа партия от години пита: Къде са парите? И изяснява, че с спомагателни 14 млн. лв., колкото е загубата на общинската компания, варненци ще се возят в в действителност европейски публичен превоз.

„ Надявам се способените органи да си свършат работата и истината да излезе нескрито, с цел да е ясно кой краде стотинките от изтънелия джоб на варненци “, споделя Гуцанов.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР