Общинският щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия

...
Общинският щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия
Коментари Харесай

Кметът свика важен щаб заради щетите след бурята във Варна

Общинският щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия бе призован през днешния ден от кмета Благомир Коцев. След съвещанието, той даде ексклузивен брифинг, на който разкри ограниченията, които ще се вземат незабавно.

Най-проблемно е ситуацията в елементи от регион " Приморски “, заради което взехме решение за обявяването на отчасти бедствено състояние.

Има нанесени голям брой материални вреди, най-много по пътищата, даже и по новоасфалтирани улици. Има голям брой наноси, стана ясно от думите на кмета Коцев. Най-проблематично е ситуацията по бул. " Св. Св. Константин и Елена “. Много от улиците в " Бриз “, Траката, " Св. Никола “ също са в трагично състояние.

Не единствено в " Приморски “ може би има вреди. Заради това районните кметове в 5-те  района във Варна ще изготвят отчети са положението на общинската инфраструктура, стана ясно от думите на Коцев.

Като се изготви количествено-стойността сметка тя ще бъде предоставена на Държавната комисия по бедствия и повреди. Кметът напомни, че поради миналогодишното злополучие общината получи към 500 000 лева обезщетения.

Предстои второ чистете на шахти. Ще се направи цялостен оглед на деретата.

Тепърва в " Бриз “ и " Св. Никола “, поради неналичието на улична регулация, ще бъдат отремонтирани, само че единствено спешно улиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР