Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера разкритикува доклада за чистота

...
Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера разкритикува доклада за чистота
Коментари Харесай

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера разкритикува отчета за непорочност на София. Според него той остарели неточности. Вътрешна македонска революционна организация не вижда диря от промени или смяна в политиката, декларират от партията.

В сряда ще се гледа предлагането на кмета Васил Терзиев за почистването на София, в което  ПП-ДБ-Спаси София желаят с над 40 млн. лева повече за почистване на града.

Според Контрера обаче повишената сметка не дава гаранция за усъвършенствания.

„ Липсва каквато и да е индикация за промени, усъвършенствания, нов метод. Обещаваше ни се бистрота, а отчетът даже не беше обществено показан. Предвижда се нарастване в дейностите по сметоизвозване и разчистване без никакви гаранции за усъвършенствания. Това значи, че ще се дадат едни пари за същото. Нужни са повече старания. Дейности като озеленяването и поддръжката на уличните дървета са за следващ път подценявани. Това е проблем, който би трябвало да стартираме да решаваме. Не се плануват съществени действия по кастрене и резитба на короните на дърветата, както и по-добро улично озеленяване. Няма написан метод и финансиране за систематичното очистване на противозаконните сметища. Няма нищо ново като философия за оправянето с едрогабаритните боклуци. Това са съществени ахилесови пети на този план, на тази план-сметка “, разяснява Карлос Контрера.

Според общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация, в случай че съществено не бъдат усъвършенствани плановете, това предложение няма по какъв начин да бъде подкрепено. „ Директно запитвам хора като Борис Бонев, Бойко Димитров, Марта Георгиева – все общински съветници, за какво няма смяна в план-сметката. Години наред те подлагаха на критика тъкмо тези планове. Сега поддържат ли ги към този момент, риторично пита Карлос Контрера. Вижда се, че общината събира повече пари от такса боклук, в сравнение с съумява да разходва. Това означавало, че има два разновидността – или повече активност – действителна, да вземем за пример редовно разчистване на шахти, отвесни отводнители, почистване на дерета. Другият вид е понижение на такса боклук най-малко за бизнеса, който години наред заплаща доста повече, в сравнение с боклуци генерира.

Бизнесът сега заплаща 10% върху отчетната стойност за нежилищните парцели на предприятията, от които:

– 2,9 ‰ за събиране и транспортиране на битовите отпадъци;

– 3,3 ‰ за неутрализиране в депа или други уреди на битовите отпадъци;

– 3,8 ‰ за поддържане чистотата на териториите за публично прилагане.

През идната седмица предложенията на Вътрешна македонска революционна организация – София по план-сметката ще бъдат импортирани до кмета Васил Терзиев и до общинския съвет.

tribune.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР