Общинският съветник от Варна Биляна Раева коментира общинския договор за

...
Общинският съветник от Варна Биляна Раева коментира общинския договор за
Коментари Харесай

Общински съветник: Варненският кмет лъже

Общинският консултант от Варна Биляна Раева разяснява общинския контракт за слагането и свалянето на коледната декорация в гграда. 

В рамковия контракт за слагането има заложен и ремонт. Твърденията на кмета Благомир Коцев за противоположното са погрешни, разяснява тя. Изказването й е във връзка вчерашните думи на градоначалника, че коледната декорация към момента не е отстранена, тъй като миналата администрация не е заложила действия по ремонт в публичната поръчка.
„ Този рамков контракт не е от през вчерашния ден. По него се разпорежда от 3 години и монтаж и ремонт. Ако не знаят по какъв начин да работят с рамкови съглашения, казуса е в задмониторното фейсбук устройство, не в наследството. Но в действителност, доста добре знаят, тъй като по същия рамков контракт са поръчали и монтажа на коледната декорация. По същия този метод, по който са избрали на кого да възложат слагането на коледната декорация, да създадат и конкурентен асортимент за махането ѝ. Процедурата лишава сред 2 седмици и 20 дни, при към този момент подписан рамков контракт след извършена социална поръчка. “, написа Раева, представена от морета.нет.

Справка със уеб страницата на Агенцията по публичните поръчки демонстрира, че Община Варна е сключила рамково съглашение с четири фирми за техническата поддръжка и ремонтно – възстановителните работи на уличното и парково осветяване, ефектно архитектурно осветяване и коледна декорация в града. Стойността на поръчката е 12 млн. лв.. В заложените действия влиза и въпросния ремонт на светещите детайли на декорация.

През 4 – годишния интервал на контракта, както при всяко друго рамково съглашение, обособените действия се разпореждат в допълнение при потребност. Провежда се вътрешнококурентен избор на реализатор на съответна социална поръчка въз основа на рамковото съглашение. Възложителят в лицето на Община Варна изпраща предложения до всички страни в рамковото съглашение, след което прави класиране на тези, които са показали предложения.

Такава покана е изпратена през ноември предходната година във връзка потребността от доставка и монтаж на коледната декорация. Като общата планувана стойност на поръчката е до 500 хиляди лв. без Данък добавена стойност. В поканата, изпратена от кмета Благомир Коцев, на никое място не се загатва нищо за ремонт. И в това няма нищо притеснително, тъй като информация с документи обратно във времето демонстрира, че практиката е демонтажът нормално да се разпорежда в допълнение от общинската администрация. Това в множеството случаи е ставало не дълго след възлагането на монтажа. В сегашния случай обаче сходно възложение се случва едвам в края на февруари, което е и главната причина украсата към момента да стои непокътната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР