Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия

...
Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия
Коментари Харесай

Общинар настоява за спешна сесия по сигурността в София

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов упорства за незабавна сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

По думите му черната вест за пукотевица в столичното метро слага неотложни и неуместни въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова, тъй като очевидно сигурността в този обект от сериозната инфраструктура не е на задоволително положително равнище.

Той напомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността.

„ През годините, неведнъж общинските съветници от Българска социалистическа партия сме поставяли въпроса за нуждата от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на госпожа Фандъкова е, че тя персонално дава отговор за този сектор “, изясни Николов

Социалистът напомни, че е признато един път годишно Столичният общински съвет да има сесия, отдадена на сигурността в София. На тази сесия се изслушват шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи, на Столична дирекция „ Пожарна сигурност “, на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и други.

„ Последната такава сесия се е провела на 28.3.2019 година - преди 2 години, в предишния мандат на СОС. Ето за какво е нужна незабавна сесия на тематика „ Сигурност “ в столицата “, смята общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Според Николай Николов на нея би трябвало да се прегледат редица въпроси, като това какъв брой е недокомплектът в Столична дирекция на вътрешните работи и какви са аргументите за него, какъв брой са записаните и разкрити закононарушения за 2019 и 2020 година и от какъв темперамент са, до каква степен е стигнало построяването на видеонаблюдението по квартали в София.

„ Какво е финансовото и общото положение на „ Общинска полиция “, „ Егида – София “ ЕАД и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “? Каква е готовността на столицата при трусове, наводнения или пожари? “, пита още Николов и добави, че това са единствено част от въпросите, които имат съветниците от Българска социалистическа партия.

„ Надяваме се най-накрая госпожа Фандъкова да признае, че е необходим заместник-кмет по сигурността “, съобщи в умозаключение Николай Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР