Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази

...
Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази
Коментари Харесай

Първа за годината сесия на ОбС-Варна дискутира бюджета за 2019 г.

Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието ще стартира в 9:00 часа в зала „ Пленарна “ на общината, като в плана за дневен ред са включени 15 точки.

Основна тематика на полемиките ще бъде бюджетът на Варна за 2019 година Неговата макрорамка е 497 625 000 лева – с близо 104 млн. лева по-голяма от в началото заложените средства предходната година.

Съветниците ще би трябвало да дадат своя избор и за започване на процедура по даване на минерални води – държавна благосъстоятелност, за безплатно ръководство на общината. Предстои да бъде импортирано публично искане в Министерството на околната среда и водите, само че преди този момент то би трябвало да получи утвърждението на Общинския съвет.

Местният парламент ще разиска също промени в две от общинските наредби. Корекции следва да настъпят в наредбата за размера на локалните налози в частта й за данъка върху транспортните средства, а с ремонти в наредбата за установяване на локалните такси ще бъде направена актуализация на цените за входни билети в Зоопарка.

Друг финансов въпрос, който съветниците ще прегледат, е въвеждането на оптималната цена от 300 лв. за репатриране на погрешно паркирали коли и престоя им на углавен паркинг. Одобряването на план за ПУП-ПРЗ на Аспарухов парк също попада в дневния ред.

На гласоподаване ще бъде подложено и предлагането за преустановяване посредством разпродажба на „ Централен повсеместен магазин “ АД, в чиито активи е така наречен Дупка. Тези проекти на общината, която е притежател на сдружението, към този момент бяха единомислещо подкрепени от ПК „ Собственост и стопанство “.

Заседанието на локалния парламент ще приключи с полемика с жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР