Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение за промяна на

...
Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение за промяна на
Коментари Харесай

Подготвят за продажба общински имот под изоставена офис сграда в центъра на Пловдив

Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение за смяна на статут на парцел от 589 кв.м на ул. „ Бранислав Велешки ”. Предложението от администрацията е парцелът, на който има неизползваема офис постройка да стане от обществена общинска благосъстоятелност в частна общинска благосъстоятелност. На процедура с това решение ще се развържат ръцете на притежателите на постройката да закупят земята без търг от Община Пловдив.
Прочетете още
Административната и офис постройка е залепена за гърба на СОУ „ Любен Каравелов ”, като повече от десетилетие тя стои необитаема.   Общата застроена повърхност на двете постройки към центъра са близо 500 кв.м.

Собственик на въпросната постройка е компания „ Лютиче ” ЕООД, като парцелът е закупен през ЧСИ от Наташа Рускова. Когато тя купува постройката,  я апортира като непарична вноска в компанията през юли 2015 година, а 8 дни по-късно продава каузи си на Минка Димитрова  и Васил Костадинов. Към днешна дата притежател на компанията е единствено  Минка Димитрова със 100%  участие  в капитала.

Парцелът се води за обучение, като преди време е бил в дворната част на близкото учебно заведение.  На процедура все още притежателите не могат да вършат съвсем нищо в постройките, а също по този начин няма по какъв начин и да закупят земята. Когато парцелът се обърне в частна общинска, те могат да подадат заявление по член 35 от ЗОС, който им  разрешава да купят земята изпод.

След това към този момент могат и да сменят статута или предназначението на имота. Така  в даден  миг,  те биха могли да осъществят и жилищно застрояване.

По време на откриването на ремонтираната постройка на СОУ „ Любен Каравелов ” кметът Здравко Димитров бе загатнал, че е допустимо Община Пловдив да купи постройката и да я даде на школото.  Видно е обаче, че градските управляващи не са направи стъпка в тази посока.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР