Общинският съвет в Пловдив развали концесията на стадион Христо Ботев

...
Общинският съвет в Пловдив развали концесията на стадион Христо Ботев
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив развали концесията на стадион ”Христо Ботев”

Общинският съвет в Пловдив скапе концесията на стадион ”Христо Ботев ” по време на последното си за годината съвещание. На сесията участваха почитатели на ”Локомотив Пловдив ”, които пък оповестиха, че ще излязат на митинг, поради това.
С 37 гласа „ за “, 1 " срещу и 8 " въздържали се " съветниците прекратиха концесионния контракт сред общината и ПФК " Ботев-1912 " АД. По време на дебатите обаче, почитателите на " Локомотив " настояха предлагането за анулиране на контракта да не се гласоподава и заплашиха, че ще сезират прокуратурата, АДФИ, Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор и Сметната палата за проблема, посочи " Дарик-нюз ".

В залата последователите на черно-белите прочетоха и декларация в този смисъл. По предложение на съветника от ГЕРБ Атанас Узунов, който сподели, че поради спор на ползи, като шеф в " Локомотив " Пловдив няма да взе участие в разискването и гласуването на точката, бе изслушан Атанас Деков, представител на фенклуба.

Деков разкри какъв брой пари дължи на общината концесионерът на стадион " Ботев ". Той изрази възмущението на почитателите, че концесията се приключва по взаимно единодушие, а не по виновност на концесионера, поради което пък общината губи 1,5 млн.лв. неустойки по контракта и дължимите гаранции. " Смърфовете " подсетиха, че стадион " Пловдив " се разрушава и никой не прави нищо, с цел да го възвърне. От фенклуба на " Локомотив " допълниха, че общината не обръща внимание и на другите два стадиона - " Тодор Диев " на " Спартак " и " Марица ".

От Българска социалистическа партия настояха за следствие на виновниците, поради които на процедура концесията не е случила, имайки поради предходното общинско управление на Пловдив. Лидерът на групата съветници от Българска социалистическа партия Николай Радев уточни, че през годините е била осъществена машинация, в която е взел участие и министър председателят Бойко Борисов. Той напомни шумния рестарт на градежа на стадион " Ботев " на 28 юни. Събитието тогава стана част от предизборната акция на ГЕРБ.

Радев добави, че концесията би трябвало да бъде прекъсната, колкото е допустимо по-скоро. Такова бе мнението и на Евелин Парасков от " Съюз за Пловдив ".

След като предлагането за анулиране на концесията беше признато, черно-белите почитатели излязоха ядосани от залата и разясниха, че всичко е било предизборни обещания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР