Общинският съвет в Перник прие декларация, с която настоява държавата

...
Общинският съвет в Перник прие декларация, с която настоява държавата
Коментари Харесай

Перник иска пари от държавата за ремонт на общински път

Общинският съвет в Перник одобри декларация, с която упорства страната да обезпечи средства за ремонт на общинския път Перник – Рударци – стопанство „ Витошко ” и на прилежащата инфраструктура. За ремонта има подписано съглашение сред кмета на Перник Станислав Владимиров и АПИ, съгласно което пътната организация се ангажира да извърши нужните строителни действия за своя сметка.

Шосето е с дължина 6 км. и е в извънредно неприятно положение. В продължение на близо три години целият авто трафик в посока село Кладница, вилното населено място Делта хил, хижа „ Селимица ” и държавно стопанство „ Витошко ” бе пренасочен по него, поради извършващия се ремонт и укрепването на образувалото се свлачище на третокласния път Драгичево- Рударци- Кладница.

С пренасочване на придвижването експлоатационните качества на обходния път са мощно отслабени, защото той е планиран и построен да обслужва доста по- ниско натоварен трафик. Приетата на днешната сесия декларация е адресирана до президента, премиера, министъра на районното развиване и благоустройството, АПИ и държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР