Общинският съвет в Панагюрище прие бюджета на община Панагюрище за

...
Общинският съвет в Панагюрище прие бюджета на община Панагюрище за
Коментари Харесай

Само 3-ма против бюджета на Панагюрище за 2019 г.

Общинският съвет в Панагюрище одобри бюджета на община Панагюрище за 2019 година с 14 гласа „ за “, 3 „ срещу ” и 2 „ въздържал се “ на първото за годината постоянно съвещание на локалния парламент, заяви общинската медия Oborishte.bg.

Финансовата рамка на рекордно високия бюджет за община Панагюрище, с планирана стойност 23 040 643 лв., бе показан в числа от шефа на дирекция „ Финансово-счетоводни действия и бюджет ” в локалната администрация Цветана Якова. Планираните доходи от делегирани от страната действия са в размер на 10 880 629 лв., за локални действия – 11 458 290 лв. и 701 724 лв. за дофинансиране на държавни действия с локални доходи.

Инвестиционната стратегия на общината за актуалната година е на стойност 6 647 599 лв., от които 2 608 770 лв. – финансиране със средства от Европейския съюз, 3 606 029 лв. – лични бюджетни средства и 432 800 лв. – целеви прехвърляния от Държавния бюджет.

Председателят на комисията по бюджет и стопанска система на общината Христо Шиндаров заяви, че членовете на комисията като цяло одобряват, че плануваните доходи и разноски са изпълними, няма риск да се получи несъблюдение в приходната част на Бюджета.

В финансовата стратегия се планува реорганизация на пл. „ Райна Княгиня ” и ремонт на мостовете, на обща стойност 350 000 лева

„ Това, което прави усещане е, че в Бюджет 2019 се резервират ограниченията и политиките в региона на справяне с демографската рецесия, за поощряване на раждаемостта с процедурите „ Ин витро ”, резервира се и се надгражда системата за финансиране и подкрепяне на пенсионерските клубове, безусловно всички ресори и мероприятия, които са приоритет в обществената сфера се резервират ”, сподели ръководителят на комисията по опазване на здравето, обществена и етническа политика Томи Наплатанов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР