Общинският съвет утвърди изключения от минималния брой на учениците в

...
Общинският съвет утвърди изключения от минималния брой на учениците в
Коментари Харесай

ОбС Мездра утвърди изключения от минималния брой на учениците в самостоятелни и слети паралелки за учебната 2022/2023 г. в две учебни заведения в община Мездра

Общинският съвет утвърди изключения от минималния брой на учениците в независими и слети паралелки за образователната 2022/2023 година в ПГ „ Васил Левски “ - гр. Мездра и в ОУ „ Васил Кънчов “ - с. Моравица.

За задачата двете образователни заведения ще бъдат дофинансирани от общинския бюджет надлежно със 17 678 лева и с 46 350 лева Решението беше взето на септемврийската сесия на локалния парламент.

С друго свое решение Общински съвет даде единодушие за въвеждане на наложително предучилищно обучение за 4-годишните деца в детските градини на територията на общината, считано от образователната 2022/2023 година

Общински съвет одобри разяснения годишен проект на бюджета на Община Мездра за 2020 година по прихода и разхода в размер на 29322 290 лева и доклада за осъществяването на Бюджет 2021 на Община Мездра в размер на 23 576 656 лева Спрямо 2020 година уточненият годишен проект на бюджета за предходната година е с 6 907 822 повече, а осъществяването на Бюджет 2021 - с 4 183 068 лева повече спрямо осъществяването на бюджета през 2020 година

Приети бяха също докладът на финансовите разноски през 2021 година, докладът за положението на общинския дълг към 31.12.2021 година, докладът на сметките за средства от Европейски Съюз на бенефициенти на Кохезионния и на Структурните фондове към Националния фонд, докладът на сметките за средства от Европейски Съюз на база осъществяване на извънбюджетните сметки на бенефициенти на Разплащателната организация към Държавна фирма „ Земеделие “ и докладът на сметките за други средства от Европейски Съюз.

Актуализирана беше средносрочната бюджетна прогноза на Община Мездра за интервала 2023-2025 година и беше признат финансовият доклад на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД за второ тримесечие на 2022 година

Местният парламент разпореди на Отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ при Община Мездра да продължи с шест месеца осъществяването на дейностите по Проект „ Патронажна грижа+ в община Мездра “, осъществен по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, и даде единодушие финансираните услуги по плана да продължат да се употребяват от потребителите без възнаграждение на такса за интервала на удължение на услугата.

Общински съвет удостовери свое Решение №527 от 25.08.2022 година по отношение на одобрение на отчасти изменение на Общия организационен проект на община Мездра за смяна на устройствената зона като „ най-вече индустриална зона “, допускаща осъществяване на обекти натехническата инфраструктура - „ Фотоволтаични електроцентрали “, в 7 поземлени парцела в землището на с. Старо село, което беше върнато за ново разискване от регионалния шеф на област Враца.

Общински съвет избра Йоана Милошева за краткотрайно изпълняващ длъжността Кмет на Кметство Боденец, считано от датата на постановяване на решението до полагане на клетва от новоизбрания кмет на обитаемото място.

Председателят на Общински съвет Яна Нинова беше избрана за представител на Общински съвет - Мездра в Областния съвет за понижаване риска от бедствия в област Враца.

Общински съвет даде мандат на кмета на Мездра Иван Аспарухов да показа позицията на общината по точките от дневния ред на изключителното съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД - Враца, което ще се организира на 14.10.2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР