Общинският съвет прие на онлайн заседание, бюджета на Община Смолян

...
Общинският съвет прие на онлайн заседание, бюджета на Община Смолян
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Смолян за 2022 г.

Общинският съвет одобри на онлайн съвещание, бюджета на Община Смолян за 2022 година

21 от съветниците гласоподаваха „ за “, 1 беше срещу и 5 гласоподаваха „ въздържал се “. Председателят на бюджетната комисия в Общински съвет Стоян Иванов уточни, че бюджетът е действителен, справедлив и изцяло осъществим, оповестиха от Общината.



Няма нарастване
на локалните налози и такси, остават в същия размер каквито са били и през 2021 година Нови задължения също не се плануват. Финансовите му индикатори са в норма и усъвършенствани, само остава този за поетите задължения.

Бюджетът е уравновесен, формиран е след направен разбор на приходите и план на разноските според целите на ръководство на обществените финанси на Община Смолян.

Най-важният документ за общината обезпечава средства за всички сфери на публичния живот - обучение, опазване на здравето, обществени действия и услуги, благоустрояване, осведомително обслужване, просвета, туризъм, спорт, възстановяване на градската среда посредством създаване на нови инфраструктурни обекти и ремонт на съществуващите.

Рамката на бюджета за 2022 година е в размер на 64 690 162 лева, включително делегираните от страната действия са 34 193 919 лева и локалните действия са 30 496 243 лева

Бюджетът дава отговор на всички условия на законите на страната и Конституцията. Проведено е и публичното му разискване. По време на дебатите бяха направени и няколко оферти от съветници, които бяха признати.

Сред тях са средства за ремонтни действия на остарялото учебно заведение в Устово , разчистване и консервиране на Алеята на възрожденците също в кв. Устово, безвъзмездна Детска кухня, планиране на пътя Черешова река-Киселчово, път сред двете махали на Кутела, частична рехабилитация на детска площадка до читалище „ Балкански просветник “ в Райково, както и средства за огромните християнски и мюсюлмански празници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР