Общинският съвет прие Декларация относно членството на Република Северна Македония

...
Общинският съвет прие Декларация относно членството на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Нов общински съветник положи клетва в Мездра /снимки/

Общинският съвет одобри Декларация по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейския съюз
Нов общински консултант влезе в Общински съвет (ОбС) - Мездра. С Решение №157-МИ/ 09.05.2022 година на Общинската изборна комисия, заради предварителното преустановяване на пълномощията на общинския консултант Катя Йотова от Местна коалиция „ АБВ (Земеделски национален съюз, Воля) “, е разгласен за определен за общински консултант идващият в листата на обединението Преслав Христов.
Христов постави клетва на майската сесия на Общински съвет и беше включен, на мястото на Катя Йотова, в състава на Постоянните комисии „ Финанси, бюджет, икономически действия и общинска благосъстоятелност “, „ Образование, просвета, просвета “ и „ Устройство на територията, запазване на околната среда, инфраструктура и европейска интеграция “. За ръководител на Постоянната комисия „ Образование, просвета, просвета “, на мястото на Катя Йотова, беше определен Тошко Стоянов от МК „ АБВ (Земеделски национален съюз, Воля) “.
ОбС одобри Декларация по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейския съюз, адресирана до Президента на Република България, Председателя на Народното събрание, Министерския съвет и Министерство на външните работи. В декларацията общинските съветници призоват Народното събрание и Министерския съвет „ да се придържат прецизно към осъществяването на Рамковата позиция от 9 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония, Декларацията, на 44-тото Народно заседание от 10 октомври 2019 година, както и решенията на Консултативният съвет по национална сигурност при Президента на Република България от 10 януари 2022 година “ (б. а. правописът е на вносителя).
„ Като представители на българския народ, определени на постоянни избори, Ви призоваваме да отбраните българския народен интерес в районен съд Македония, което ще бъде и стратегически принос за стабилността и просперитета на района и бъдещето на Европейски Съюз, написа в умозаключение в декларацията. Апелираме към вас за прецизно осъществяване на всички точки, условия и стадии залегнали в Рамковата позиция, декларацията на Народното събрание, решенията на Консултативният съвет по национална сигурност при президента и духа и буквата на Договора за другарство съдействие и добросъседство. “
ОбС одобри докладите на всичките 21 читалища в община Мездра за тяхната активност през 2021 година и дефинира Нели Минева - заместник-кмет „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “, за представител на Община Мездра в комисиите, които ще изработят Областна здравна карта и Областна аптечна карта на област Враца.
Съветниците се разпоредиха с общински поземлени парцели в землищата на селата Върбешница, Лютидол, Моравица и Ребърково и позволиха изработването на Подробен организационен проект - План за застрояване (ПУП-ПЗ) за смяна предназначението на земеделска земя в землището на с. Брусен по отношение на построяването на фотоволтаична централа и изработването на ПУП-ПЗ за смяна предназначението на земеделска земя и горски територии в рамките на концесионната повърхност на Кариера за рандеман на подземни благосъстояния от находище „ Равнище “ в землището на с. Върбешница.
ОбС даде мандат на кмета Иван Аспарухов да показа позицията на Община Мездра по точките в дневния ред на Общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД - Враца, което ще се организира 21.06.2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР