Общинският съвет прекрати договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“

...
Общинският съвет прекрати договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“
Коментари Харесай

Смениха управителя на МБАЛ “Св. Мина“, давал различни заплати на “свои“ и “чужди“ лекари

Общинският съвет приключи контракта на шефа на МБАЛ „ Свети Мина “ проф. Петър Петров и назначи за краткотрайно изпълзяващ длъжността Мария Горева. Това се случи след повече от час диспути, както и чуване на двете страни в разногласието. Самият професор Петров, както шефа на отделението по кардиология доктор Цветан Деведжиев.

В поддръжка на настоящия шеф пристигнаха близо 20 медици, които обявиха, че тази рокада не би трябвало да се прави защото проф. Петров е вдигнал лечебното заведение на крайници. От трибуната на локалния парламент, професорът съобщи, че той остава първият шеф в последните 10 години, който извежда МБАЛ „ Свети Мина “ до облага, като даже през днешния ден е подписал и решението, с което се връщат заемите към община Пловдив.

„ Виждам, че този мач е решен, а вие сте решили да ми вземете главата. Проблемите, за които говорите са решени от дълго време сред личния състав, управлението и синдикатите, които касаят увеличението на заплатите и връщането на ваучерите за храна. Аз заварих болничното заведение с 2.4 милиона задължения и 90 оставки на бюрото ми, само че за последните две години, които бяха и във времена на коронавирус, успяхме да вдигнем болничното заведение на крайници, съобщи проф. Петров още преди решението за промяната му

По думите му целият проблем се прави от 5-6 индивида и не това бил методът, по който той би трябвало да бъде заменен, като схваща от медиите за това нещо.

Доктор Цветан Деведжиев въпреки това сподели, че болничното заведение в последната година е раздирана от кавги, вследствие на което са си тръгнали едни от най-хубавите експерт освен в тази болница, само че и в целия град, защото са били несъгласни с политиката на ръководство на проф. Петров. На тяхно място пък идвали неподготвени фрагменти, без никакъв опит, които нямало по какъв начин да заместят напускащите лекари. Въпреки това, те били държани покрай проф. Петров, като той им се отблагодарявал с огромни заплати.

Кардиологът съобщи, че той продължава да взима 1200 лв. заплата, а имало лекари, които се разписват против 5000 лв. месечно. Също по този начин описите имало и така наречен „ мъртви души “, които са се водили на заплата в болничното заведение без действително да работят там или най-малко никой не ги е виждал.

Той се изненада и от изказванията на проф. Петров, че лечебното заведение било с отлични финансови индикатори, защото всяка седмица в болничното заведение той заявявал, че МБАЛ „ Свети Мина “ е пред банкрут.

Георги Величков предложи точката да бъде отсрочена за идната сесия, защото предлагането е влезнало в ексклузивен порядък, а общинските съветници нямало по какъв начин да се срещнат с дадената информация. Веселина Александрова също изиска отсрочване, само че с претекста първо да се изслуша финансовият инспектор на сдружението. Техните оферти не бяха признати и по този начин се стигна до гласуването, като с 32 гласа „ за “ проф. Петров бе отхвърлен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР