Общинският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите

...
Общинският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите
Коментари Харесай

Венеция предвижда глоби за проститутки и пияни

Общинският съвет на Венеция предприе ограничения за решение на проблемите с проститутките и пияните хора по улиците и каналите на препълнения с туристи италиански град, съобщи Ройтерс.

Съгласно новите правила " жриците на любовта " ще може да бъдат глобявани с до 500 евро за " корист с публично пространство " и за възпрепятстване на трафика, до момента в който договарят с евентуални клиенти.

Предвиждат се санкции и за хората, които пият алкохол на открито през нощта или вървят разголени по улиците. При най-екстремните случаи на антисоциално държание туристите ще бъдат гонени от града, предава Българска телеграфна агенция.

" Не може да има място за безотговорност ", съобщи сбито кметът на Венеция Луиджи Бруняро.

Новите ограничения се вписват в напъните на следения от консерваторите общински съвет на северния италиански град да наложат съблюдаване на публичния ред, отбелязва Ройтерс.

През февруари локалните управляващи вкараха такса от 3 евро за хората, които посещават Венеция за един ден. При това тя ще бъде нараснала от следващата година до сред 6 и 10 евро, според дали сезонът е слаб или мощен.

Около 25 милиона туристи посещават Венеция всяка година, препълвайки алеите и ренесансовите църкви около каналите. 14 милиона от тези хора прекарват в града единствено един ден.

За сметка на това популацията на Венеция е намаляло внезапно от към 175 000 души в края на Втората международна война до почти 50 000 в наши дни. Местните поданици се оплакват, че градът безусловно е високомерен от туристите, а те са тези, които заплащат цената. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР