Общинският съвет на Токио гласува днес да бъде забранено тютюнопушенето

...
Общинският съвет на Токио гласува днес да бъде забранено тютюнопушенето
Коментари Харесай

В Токио забраниха пушенето на обществени места

Общинският съвет на Токио гласоподава през днешния ден да бъде неразрешено тютюнопушенето на публични места. Мярката ще влезе в действие следващата година, съобщи Франс прес.

" Вече сме подготвени за семейството на интернационалните спортни събития като международното състезание по ръгби през 2019 година и олимпийските игри през 2020 година ", съобщи губернаторката на Токио Юрико Коике. Тя означи, че в чужбина има още по-строги правила.

От избирането й за губернатор на Токио през лятото на 2016 година Коике дава обещание олимпийски игри без тютюн на публичните места, имайки поради най-много десетките хиляди питейни заведения и заведения за хранене в японската столица, оповестява Българска телеграфна агенция.

Забраната планува да не се пуши в заведенията за хранене. Въпреки това, при спазването на избрани условия, ще бъде допустимо в тях да се основават затворени пространства за пушачи, в които няма да се сервират храна и питиета за личният състав да бъде предпазван от пасивното тютюнопушене.
Пушенето също по този начин ще бъде напълно неразрешено в учебните заведения.

На национално ниво в Япония се приготвя законопроект за възбрана на тютюнопушенето, отбелязва Франс прес. Той е по-либерален и няма да засегне заведенията за хранене с повърхност не по-голяма от 100 квадратни метра, които съставляват 55 % от общия брой на тези заведения.

Това предизвика недоволството на организации на болни от рак в резултат на вдишването на тютюнев пушек. Управляващата Либерално-демократическата партия, която има болшинство в Народното събрание, обаче цели да завоюва на своя страна притежателите на заведения за хранене и питейни заведения, които се опасяват от понижаване на броя на клиентите си.

Недоволни са и пушачите, които се оплакват, че са гонени отвред, даже и от особено планувани за пушене места с пепелници на улиците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР