Общинският съвет на Барселона гласува в подкрепа на Карлес Пучдемон,

...
Общинският съвет на Барселона гласува в подкрепа на Карлес Пучдемон,
Коментари Харесай

Общинският съвет на Барселона подкрепи уволненото правителство на Пучдемон

Общинският съвет на Барселона гласоподава в поддръжка на Карлес Пучдемон, уволнен от управляващите в Мадрид, предадоха испански издания. Каталунският вестник " Вангуардия " отбелязва, че съвещанието в четвъртък на процедура се е трансформирало в плебисцит за декларацията за самостоятелност и правосъдните дейности против някогашния кабинет.

Междувременно испанският основен прокурор Хосе Мануел Маса изиска да бъде издадена европейска заповед за арест на Пучдемон, който не се яви на планувания разпит в испанския Национален съд. Искането обаче би трябвало да бъде утвърдено от магистрати, преди да бъде предадено на белгийските управляващи и други европейски сътрудници.

И последователи, и съперници на независимостта измежду съветниците желаеха от кмета Ада Колау да се нарежда и да изложи възгледите си за рецесията. Тя даде ход на гласоподаване, поискано от партията на някогашния вицепремиер Ориол Жункерас, Каталунската републиканска левица (ERC).

Така по искане на ERC се стигна до оповестяване на предходния кабинет и на Народното събрание, " зародил от урните на 27 септември " (последните избори в Каталуня) за " единствените законни представители на народа " на Каталуня. Новината бе обявена и от ръководителя на групата на ERC в съвета Алфред Бош.

ÚLTIMA HORA: Barcelona reconeix el Govern i el Parlament votat el 27-S com els únics representants legítims del poble, a proposta d`@ERCbcnpic.twitter.com/4fJVPoWnEk
— Alfred Bosch (@AlfredBosch) November 2, 2017

Приетият текст също по този начин отхвърля стъпките на Мадрид, подхванати след задействането на член 155 от Конституцията, и " властническия и застрашителен отговор, " който " страната " дава на " процеса ". Последната дума показва всички стъпки към обособяване от Испания, подхванати от държавни управления в Барселона през последните години.

Колау, която по-рано призоваваше уволнения водач Карлес Пучдемон и испанския министър председател Мариано Рахой за разговор, дефинира налагането на директно ръководство от Марид след оповестяването на самостоятелност като " прелом ".

Същевременно кметът, наричайки Пучдемон притежател на " законната власт ", се въздържа да признае Каталунската република за независима страна и писка да ревизира дали вносителите на резолюции, свързани с референдума и последствията от него, загатват Пучдемон като " президент " на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (122)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР