Общинският съвет избра новите попълнения в бордовете след конкурси. Сн.

...
Общинският съвет избра новите попълнения в бордовете след конкурси. Сн.
Коментари Харесай

Софийски имоти ще е с нов директор, промени в борда на Топлофикация


Общинският съвет избра новите попълнения в бордовете след състезания. Сн. БГНЕС

Смени в бордовете на част от общинските компании в София гласоподава Столичният общински съвет в четвъртък. Общинарите избраха шефове на акушеро-гинекологичните лечебни заведения " Шейново " и " Св. София " (бившата " Тина Киркова " ) и смениха част от членовете на бордовете на " Софийски парцели ", " Топлофикация " и " Спортна София ".

Дружеството " Софийски парцели " евентуално ще има и нов шеф.

Промените се вършат след състезания, оповестени главно поради приключването на мандатите на досегашните препоръки на шефовете.

Нов шеф в " Софийски парцели "

Един нов член влиза в борда на шефовете на " Софийски парцели ". Това е Димитър Шивачев, който евентуално ще бъде определен и за изпълнителен шеф на сдружението. Той ще размени на поста настоящия изпълнителен шеф Анастас Тодоров. Тодоров въпреки всичко резервира мястото си в съвета на шефовете. В него и след състезанието остава Полина Витанова.

Бъдещият нов началник на " Софийски парцели " до момента е бил негов зам.-изпълнителен шеф по икономическата част. Той влиза в борда на мястото на Добромир Бориславов, който по-рано оглави Столичния зоопарк.

Смени в " Топлофикация " и " Спортна София "

Нови попълнения има и в борда на " Топлофикация-София ". На мястото на Васко Павлов и Любен Параламов влизат Десислава Билева и Петър Тодоров. Мястото си в борда, както и като изпълнителен шеф резервира Георги Беловски. Смените там са, защото досегашното управление беше назначено до провеждането на конкурс.

Десислава Билева е икономист по обучение и учител в Нов български университет. Работила е в Националната компания " Железопътна инфраструктура ", Министерството на здравеопазването, както и по европейски планове в Министерството на районното развиване и благоустройството.

Петър Тодоров е кадър на " Топлофикация " и оглавява дирекцията за вложения. Бил е и зам.-изпълнителен шеф на сдружението.

Ново лице влиза и в борда на " Спортна София ", която стопанисва общинските спортни обекти. Стефан Йорданов заменя в съвета на шефовете Николай Крулев. Йорданов е в управлението на спортната федерация на деца, лишени от наставнически грижи, и има опит в организирането на спортни събития.

Очакван избор

Общинският съвет избра нови остарели шефове на АГ лечебните заведения " Св. София " и " Шейново ". След конкурс поста си в " Шейново " резервира доктор Румен Велев. Той е събрал повече точки от единствения си съперник доктор Пламен Димов.

За шеф на Първа АГ болница " Св. София " е определена краткотрайно изпълняващата длъжността доктор Гергана Коларова, която беше и единствен претендент. Тя пое болничното заведение, откакто доктор Иван Костов напусна шефското място и оглави " Майчин дом ".

Преди дни Сметната палата разгласява одити на " Майчин дом " и " Св. София ", в които се споделя, че работата на двете лечебни заведения " не е задоволително ефикасна и ефикасна за облекчаване потребностите на обществото от модерни и качествени акушеро-гинекологични услуги “. Проверките в тях обаче са правени по време на предходни управления.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР