Общинският съвет избра на днешната сесия д-р Тихомир Дерменджиев за

...
Общинският съвет избра на днешната сесия д-р Тихомир Дерменджиев за
Коментари Харесай

Въпреки лошия одит: Избраха шеф на КОЦ-Пловдив

Общинският съвет избра на днешната сесия доктор Тихомир Дерменджиев за шеф на КОЦ-Пловдив. " За " Дерменджиев, който беше единственият претендент на състезанието, гласоподаваха 31 съветници от ГЕРБ, " Кауза Пловдив ", " Съюз за Пловдив ", Вътрешна македонска революционна организация. Други 11 от " Демократична България " и Българска социалистическа партия се въздържаха.

Д-р Веселка Христамян от Демократична България попита редно ли е при установените несъответствия в одита, осъществен в онкодиспансера, доктор Дерменджиев да бъде определен без комисията да даде уточнения за нарушаванията. Слави Георгиев, който също беше член на комисията, отговори, че не е осведомен с одита.

Петър Ганев от ГЕРБ заяви, че в лечебното заведение към този момент се приготвя помещение за линеен ускорител.

Веселка Христамян изброи нарушаванията, за които " Марица " през днешния ден писа - назначение на хора за дублиращи действия, осъществяване на строителство без публични поръчки, несъблюдение на контракти за поправки. В залата обаче нямаше кой да й даде отговор по одита, тъй като кметът Здравко Димитров и шефът на дирекция " Здравеопазване " доктор Калин Калинов, който е и ръководител на конкурсната комисия, бяха напуснали сесията.

Преди това доктор Калинов съобщи пред медиите, че от една година диспансерът се ръководи от краткотрайни шефове и че позволените неточности ще бъдат отстранени, Той отхвърли шефът на Онкото да е сключвал контракт със експерт, който работи по втори контракт в свиленградска болница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР