Общинският председател на БСП във Враца Дафинка Нинова подаде оставка

...
Общинският председател на БСП във Враца Дафинка Нинова подаде оставка
Коментари Харесай

Трусове вляво: Нинова напусна ръководството на БСП

Общинският ръководител на Българска социалистическа партия във Враца Дафинка Нинова подаде оставка като делегиран член на Националния съвет на алената партия. Изборът й бил изработен преди 10-ина дни, по време на 50-ия конгрес на Столетницата, когато болшинството утвърди Корнелия Нинова като нов началник на партията.

Заявлението на Дафинка Нинова носи дата 1 февруари. В документа общинският началник на столетницата декларира, че не желае да е делегиран член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Мотивите си тя изложи пред своите приятели на пленум, приключил нощес, заяви в. Конкурент ".

" Подавам оставка от всички заемани от мен позиции в Българска социалистическа партия - ръководител на общинската организация, член на Областният и Националният съвет и пратеник на Конгреса на Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия загуби доверие и реализира пагубни резултати на изборите през 2021 година Без да подценявам персоналната си отговорност, съгласно мен главните аргументи за пагубните резултати са в управлението на партията ", съобщи пред " Конкурент " Дафинка Нинова.



Според нея " отводът от вдишване на отговорност от Корнелия Нинова и тясното управление в лицето на Изпълнителното бюро е разочароващ и ще докара до още по-тежко оттегляне на българските жители от поддръжка за партията ".

" На 50-ия конгрес гласувах в поддръжка на оставката на Корнелия Нинова. Отлично разбирам, че тази моя позиция ще докара до отрицателно отношение от централното управление към общинската организация на партията. Не искам да се стига до това. Заедно с това, с оставките си, поемам и своята персонална отговорност, за разлика от други, които нямаха достолепие за това ", добави съименичката на соцлидерката и сегашен вицепремиер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР