Общинският фестивал „Магията на Мездра” ще се проведе на 3

...
Общинският фестивал „Магията на Мездра” ще се проведе на 3
Коментари Харесай

Обявиха регламента за фестивала Магията на Мездра

Общинският фестивал „ Магията на Мездра” ще се организира на 3 и 4 май, оповестиха от общината. Проявата е отдадена на 105-та годишнина от рождението на детския стихотворец Асен Босев. Право на присъединяване в него имат ученици на детски градини, учебни заведения, читалища, както и юношески групи и самостоятелни реализатори до 29 години. От общината оповестиха регламента, по който ще се организира фестивалът. На 3 май - Денят на изобразителното изкуство и литературата, в който участниците ще показват за общата художествена галерия свои илюстрации по стихове на Асен Босев. Желаещите да вземат участие в рецитала, след откриването на изложбата ще изпълнят стихове на Асен Босев /в рамките на 5 минути на образователно заведение/. Участниците ще рисуват в образователните заведения, Центъра за поддръжка за личностно развиване, и читалищата в общината от 10.00-12.00 ч., а творбите би трябвало да донесат и предадат на уредниците в постройката на общинска администрация до 14.00 ч.
В 17.00 ч. на пл. „ България” (или при неприятно време в Дома на железничаря) ще бъде открита галерия от фестивалните произведения, след която ще стартира рецитала. През втория ден - на 4 май ще се организира Ден на музикално-танцовото изкуство. За жителите и гостите на града ще има два концерта - от 9-11.30 ч. - осъществявания на деца до 7 годишна възраст, а от 17-19.30 ч. осъществявания на колективи или самостоятелни участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната стратегия могат да се декларират участия /в рамките на 5-7 мин. на образователно заведение/ в следните посоки: Първо направление - национални песни и танци; ІІ направление - съвременни песни и танци; ІІІ направление - съчетания по художествена гимнастика;
Младите фотографи от община Мездра, подали поръчките си в период, могат да снимат деянията на фестивала и да изпращат своите фотоси на e-mail: [email protected] Снимките им ще бъдат оповестени на уеб страницата на община Мездра. За присъединяване във фестивала ръководителите на групи би трябвало да попълнят и подадат Заявка по пример, да изготвят Присъствен лист и да обезпечат Декларации за единодушие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 години. Заявки се одобряват до 20 април! Всички групови и самостоятелни участници ще получат документи и награди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР