Общинският Диагностично консултативен център 1 в Ямбол вече разполага с

...
Общинският Диагностично консултативен център 1 в Ямбол вече разполага с
Коментари Харесай

ДКЦ-1 в Ямбол разполага с нова апаратура от последно поколение

Общинският „ Диагностично съвещателен център 1 ” в Ямбол към този момент разполага с нов графично-скопичен рентгенов уред с напълно цифрово ръководство последно потомство, оповестиха от локалната власт.

Новата инсталация размени остарялата , която е доставена през 70-те години на предишния век.

Средствата за модерният рентген са обезпечени от бюджета на ДКЦ-1 и от Община Ямбол. Той е предопределен за рентгенови графии на всички елементи на човешкото тяло.
Най-характерно за него е високата дозова успеваемост, което значи положително, качествено и точно изображение на детайлите , повишен контрастност в сериозните зони и минимално рентгеново облъчване. Изключително преимущество на новият уред е минималното лъчево натоварване както за пациентите, по този начин и за медицинските експерти, работещи с него.

Изображението е ултра модерно и с извънредно високо качество. Оборудван е с нов вид високочувствителни детектори , при които е нужно доста по-малко време за осъществяване на проучването, вследствие на което понижава лъчевото натоварване и това прави апарата доста по-безвреден.

Годишно през рентгена в „ Диагностично съвещателен център 1 ” минават над 25 000 пациенти, което прави звеното най-натовареното в общинското здравно заведение .

Подготвени да работят с апаратурата са дългогодишните висококвалифицирани експерти доктор Мариан Именов и доктор Виолета Брънкова – лекари със компетентност „ Образна диагностика “, както и трима опитни рентгенови лаборанти.

От новата облага ще може да се възползват всички поданици на Ямбол ни всеки работен ден от 08:00 до 18:00 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР