Общинските съветници във Видин избраха на извънредно заседание заместник-председатели на

...
Общинските съветници във Видин избраха на извънредно заседание заместник-председатели на
Коментари Харесай

Съветниците във Видин приеха бюджета и избраха заместник-председатели на Общинския съвет

Общинските съветници във Видин избраха на изключително съвещание заместник-председатели на Общинския съвет, дефинирах а състава на непрекъснатите комисии и одобриха бюджета на Общината за 2023 година. 

Клетва поставиха двама нови общински съветници - Димитър Димитров и Миглена Атанасова от локална коалиция Съюз на демократичните сили (НДСВ, " Новото време " ). Те заемат местата на Борислава Борисова и Десислава Тодорова, които са назначени за заместник-кметове на община Видин. 

По първа точка от дневния ред бяха определени заместник-председателите на Общинския съвет . Това са Николай Николов от локална коалиция Съюз на демократичните сили (НДСВ, " Новото време " ), Тодор Вълчев от Политическа партия Движение за права и свободи, Валери Сираков от Политическа партия " Възраждане ", Величко Кирилов от коалиция " Българска социалистическа партия за България " и Димитър Велков от Местна коалиция " Левицата! ".

Единодушно общинските съветници дефинираха също състава и ръководителите на непрекъснатите комисии. По предложение на общинския консултант Генади Велков бяха оставени 11 свободни места в непрекъснатите комисии за общинските съветници, които не участваха на съвещанието. 

Общинските съветници гласоподаваха бюджета на община Видин за 2023 година с две спомагателни корекции. Те отпуснаха в допълнение финансови средства на два спортни клуба – 80 000 лв. за Общински футболен клуб " Бдин-1923 " и 20 000 лв. за Баскетболен клуб " Видабаскет ", както и 50 000 лв. за настоящ ремонт на санитарните възли в Основно учебно заведение " Епископ Софроний Врачански " в квартал " Нов път ". 

С цялостно болшинство бяха гласувани още няколко точки, касаещи зареждане на банкова извънбюджетна сметка по три плана, удължение на периодите за погасяване по договорите за заем, подписани с Фонд " ФЛАГ " ЕАД също по три плана, които Общината би трябвало да разплати до края на година, с цел да бъдат завършени в период.

Общинският съвет гласоподава и осъществяване на заплащане от бюджета на Община Видин за семестриалната такса на студенти, записани в първи курс на първия учебен срок на академична 2023/2024 година във видинския филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР