Общинските съветници в Стара Загора одобриха отпускането на финансова подкрепа

...
Общинските съветници в Стара Загора одобриха отпускането на финансова подкрепа
Коментари Харесай

Общинските съветници в Стара Загора гласуваха финансова подкрепа за пострадалите от наводнението жители на карловски села


Общинските съветници в Стара Загора утвърдиха отпущането на финансова поддръжка за потърпевшите поданици на селата Каравелово, Богдан и Слатина, община Карлово, и село Трилистник, община Марица. Размерът на поддръжката е 50 хиляди лв. и цели подкрепяне на потърпевшите от опустошителното наводняване в резултат на интензивни превалявания при започване на месеца, оставило без дом поданици на общините Карлово и Марица.

„ Бедствието имаше опустошителни последствия, като бе унищожена общинска и държавна инфраструктура, както и частни парцели. Именно множеството тежко потърпевши поданици на засегнатите обитаеми места, предизвикат нашето съчувствие и съпричастност към тях в това тежко тестване “, се мотивираха вносителите на предлагането. Средствата ще се дават в интерес на двете потърпевши общини посредством контракт за подаяние - 30 хиляди лв. за община Карлово и 20 хиляди лв. за община Марица. Дарените суми ще се употребяват за подкрепяне на жители - поданици на пометените от стихията обитаеми места, които нямат други жилищни парцели.

По време на днешното постоянно съвещание на локалния парламент беше утвърдено назначението на доктор Пламен Койнов за шеф на общинското сдружение " Дерма-Гард-Стара Загора " ЕООД, както и оповестяването на конкурс за избор на шеф на „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД.

Общинските съветници взеха общо 116 решения по време на съвещанието.

При наводненията заради проливните дъждове в област Пловдив при започване на септември бяха нанесени вреди на повече от 200 къщи, разрушена е и инфраструктура. Армията, полицията и доброволци се включиха в разчистването на селата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР