Общинските съветници в Смолян, който решиха, че им е необходим

...
Общинските съветници в Смолян, който решиха, че им е необходим
Коментари Харесай

И ОбС-Хасково пробва да забрани алкохола

Общинските съветници в Смолян, който взеха решение, че им е нужен квестор с дрегер за алкохол преди съвещанията, напълно не са новатори.

Още преди към 17-18 година хасковските им сътрудници стигнаха до извода, че е належащо да се ограничи потреблението на алкохол, напомнят паметливи. Заседанията в тези години прекосяваха много бурно, имаше и не малко кавги и неуместни оферти. Едно от тях бе да не се сервира алкохол в кафе „ Хасково ”, а единствено турска саралия и боза. То породи по време на шумно съвещание, само че през днешния ден никой не си спомня дали въобще бе подложено на гласоподаване.

Не е реалност в правилника на Общински съвет, няма сходен нормативен акт, сподели наша инспекция през днешния ден. Няма и по какъв начин да бъде, защото прокуратурата следи. Преди време се наложи да се направи промяна в правилника по различен мотив.

Според настоящия устав „ на съвещанията на Общинския съвет, общинските съветници се явяват в уместно делово облекло ”. Това е единственото условие към тях. Вероятно и решението на ОбС- Смолян за квестора с дрегера ще бъде анулирано, разясниха експерти по административно обслужване.

Зелените седалки напряко почервеняваха от високото напрежение в зала „ Хасково ” по това време. А репортерската памет и камерите на операторите и фотографите помнят много радостни моменти в ОбС-Хасково през годините, с изключение на този. Така да вземем за пример общински консултант пристигна на сесия с чук и торба пирони, с цел да си направи окачалка за якето. Пиронът бе закован на вратата откъм кафенето, а съветникът не бе изпъден за държанието си.

Зала „ Хасково ” помни и други сходни събития, в това число обстановки стигащи надали не до пердах. В края на 2013 година пък залата замязя на стадион, защото се изпълни с момчета с мегафони и майки с колички. Доведе ги сегашният евродепутат Николай Бареков, а мотивът бе смяна в таксата за детските градини.

Както се споделя „ архиви не горят ”, а репортерите помнят какви ли не събития. Спестили сме имената на участниците в тях, защото в тези години нямаше уеб сайтове, които да запечатват всичко. То се пази евентуално в архивите на несъществуващия в. „ Новинар юг ” и на малките екрани обаче./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР